Monika Udovičić:

'Milanović je u Istru uložio 0 kn i htio je ukinuti Istarsku županiju'

0

Uoči drugog kruga predsjeničkih izbora HDZ Istre izražava punu podršku Kolindi Grabar-Kitarović za još jedan mandat na Pantovčaku. Razlika između dva kandidata je i više nego očigledna, kaže Jurica Šiljeg, predsjednik HDZ-a Istre, a posebno je vidljiva u stavu kandidata i djelovanju spram Istre, što nam je jako važno, napominje.

„Dok su u vrijeme Vlade Zorana Milanovića svi projekti u Istri bili zablokirani, u vrijeme ove Vlade oni su realizirani ili pri kraju realizacije. Govorim o velikim infrastrukturnim projektima koje će svi stanovnici Istre osjetiti na svojoj koži. Govorim o Općoj bolnici Pula u kojoj se ovih dana otvaraju novi odjeli opremljeni novom medicinskom opremom, o Istarskom ipsilonu na čiji smo završetak godinama čekali, o novim dječjim vrtićima koji se grade diljem Istre, o novoj cijevi tunela Učka. U planu je i revitalizacija željeznice, a kao kruna tog projekta željeznički tunel kroz Učku. Sve su to projekti koji se ostvaruju u vrijeme mandata naše Predsjednice i naše Vlade.“, navodi Šiljeg.

„Milanoviću nikada nije bilo stalo do Istre, njegov je stav prema Istri bahat, on je u Istru godinama dolazio praznih ruku i to samo kada je dolazio po glasove. Zato Milanoviću poruka iz Istre: Dosta je bilo povjerenja bez pokrića! Dosta je bilo podjela, želimo izaći iz ideoloških rovova i okrenuti prema budućnosti, raditi i graditi Istru za generacije koje dolaze nakon nas.“

Monika Udovičić je podsjetila na neke mjere koje je Milanović u svom mandatu namjeravao provesti.

„Uz mnoge briljantne ideje, Milanović je imao zamisao o ukidanju županija. Nama je u Istri iznimno važan županijski ustroj, važan nam je naš istarski identitet kojeg uvijek i rado ističemo. Naša je Vlada županijama dala značajnu ulogu pripajajući im Urede državne uprave, te je time pokazala jasno i nedvosmisleno stav spram županijskog ustroja.“, rekla je Udovičić.

„Zoran Milanović je, u vrijeme kada je bio premijer, uložio u Istru točno 0,00 kn - to je nešto što građani Istre trebaju znati kada u nedjelju izađu na izbore.“, napomenula je Udovičić.

„Pozivamo Istranke i Istrane, da u nedjelju dobro razmisle kome daju svoj glas jer nam se ne smije dogoditi pogreška iz 2011. kada je na vlast došao najgori premijer u povijesti Hrvatske, koji ne samo da je najviše od svih premijera povećao javni dug Hrvatske, već je Hrvatske međunarodne odnose srozao na samo dno. Predsjednica Grabar-Kitarović je u pet godina ostvarila značajna postignuća, pridonijela je međunarodnom ugledu Hrvatske i jačanju našeg međunarodnog položaja. Imala je niz inicijativa na unutarnjem planu, jačanju Hrvatske vojske, sustava Domovinske sigurnosti, inicijative za ravnomjerni razvoj, brigu o onima koji su u teškom položaju u društvu, brigu o sugrađanima koji su blokirani, ljudima koji žive na rubu siromaštva, zalagala se za demografsku politiku.“, zaključila je Udovičić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa