VALTER GLAVIČIĆ:

'Guranje stranačkih kadrova kod mene ne prolazi, to neću dopustiti'

0
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina (foto: Nenad Čakić)
Valter Glavičić, gradonačelnik Labina (foto: Nenad Čakić)

U božićno-novogodišnjem broju mjesečnika Labinština info objavljen je veliki intervju s gradonačelnikom Labina Valterom Glavičićem iz kojeg izdvajamo dva pitanja.

* Birate li kadrove po političkoj podobnosti?
- To se može brzo i  jednostavno provjeriti. U gradskoj upravi u protekle smo dvije godine imali mnogo promjena, odnosno odlazaka naših dugogodišnjih djelatnika u zaslužene mirovine. Na ta su mjesta došli neki novi, mladi i obrazovani ljudi. Slobodno provjerite njihovu stranačku (ne)pripadnost.

* Zbog čega onda u javnosti prevladava uvjerenje da se bez IDS-ove stranačke iskaznice ne može dobiti posao u Gradu, gradskim tvrtkama ili ustanovama?
- Stvorena je već ranije takva percepcija u javnosti, no guranje stranačkih kadrova u Labinu ne prolazi i neću to dopustiti. Svaki naš djelatnik zaposlen je isključivo na temelju svojih kompetencija, a stranačke iskaznice nisu nikakav plus pri zapošljavanju. Mislim da sveukupno u gradskoj upravi ima četvero ljudi u stranci, od 43 zaposlenih. Ponovit ću vam - 4 od 43. Toliko o stranačkoj iskaznici. Ipak, valja podsjetiti kako je sloboda političkog rada zajamčena Ustavom i bilo bi isto tako jako krivo neke ljude odbacivati zašto što su se učlanili u neku stranku, bilo koju…

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa