Kuća Djeda Mraza u Kašteliru ostvaruje božićne snove

0
Novinarka 24sata Diana Marić uživala je u Kući Djeda Mraza i Bake Mraz (foto: Facebook)
Novinarka 24sata Diana Marić uživala je u Kući Djeda Mraza i Bake Mraz (foto: Facebook)

U Kašteliru u Istri i ove je godine, deveti put, svoja vrata otvorila kuća Djeda Mraza, koja je okupila mnoštvo djece iz tog malog mjesta, ali i šire. To je mjesto na kojemu mašta postaje stvarnost, gdje su kolači najmirisniji, a čaj se pije i kad nisi bolestan. - Kuća Djeda Mraza zapravo je stara istarska kuća koja vuče povijest još od prije Drugog svjetskog rata - kažu volonteri koji proteklih dana užurbano rade da svako dijete iz kuće izađe sretno i s osmijehom, piše 24sata.

Prostire se na više od 160 četvornih metara, a odiše pravim blagdanskim ugođajem. Pazilo se na svaki detalj, pa je snijeg koji je prosut po strmim stubama koje vode do sobe Djeda Mraza zapravo stiropor. Donji dio kuće rezerviran je dijelom za kuhinju, u kojoj se pripremaju ukusne slastice, poput fritula Djeda Mraza i najboljeg čaja, a na katu je mjesto na kojem se po cijele dane crta, čitaju bajke, izrađuju igračke, pjevaju pjesmice i gdje patuljci pomažu izraditi čizmice, oslikati dječje nosiće, izraditi rajfove sa šarenim ružama i 'strašne' maske za dječake. 

- Kuća u Kašteliru prva je takva kuća u Hrvatskoj, koja je otvorena prije devet godina, a kasnije ih se pojavilo gotovo svugdje. Nismo niti slutili da će nas cijela ta priča o kući u jednom trenutku prerasti i da će izaći izvan svih naših okvira. U ovoj kući je prije Drugog svjetskog rata bila kinodvorana, kasnije plesna, onda i gostionica. Zapravo je kuća puna dobrih vibracija. Jedne godine imali smo čak 7000 posjetitelja - kaže Ester Diklić, predsjednica udruge Kreka- kreativne Kaštelirke, javlja 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa