policijsko izvješće

Vozačica uhićena: bila je pijana i nitko joj nije presjekao put

0
Prva pomoć unesrećenima (foto: Nenad Čakić)
Prva pomoć unesrećenima (foto: Nenad Čakić)

Službeno policijsko izvješće tragične prometne nesreće, koja se 14. prosinca nekoliko minuta prije pomoći dogodila u centru Labina, bitno se razlikuje od onoga što je 28-godišnja vozačica M.M. iz Medulina, još u šoku, pričala odmah nakon nesreće.

Naime, ona je tada rekla da joj je jedno vozilo presjeklo put i da je, da bi ga izbjegla, naglo skrenula i pritom izgubila kontrolu nad upravljačem.

Prema policijskom izvješću, nesreća se dogodila kada je M.M. (28) pod utjecajem alkohola od 1.37 promila upravljala automobilom VW Polo, pulske registarske oznake, kolnikom Ulice Zelenice. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine kretanja udarila u desni nogostup, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta i udarila u grupu posjetitelja.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo I.B. (34) iz Labina. Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su 32-godišnjakinja N.V. i 31-godišnjak M.P. teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji M.P. i 29-godišnjaku M.F. koji su lakše ozlijeđeni.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je uhitila 28-godišnju vozačicu te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa