Rockwool i Labinska škola rukometa svečano obilježili početak suradnje

0
Aleks Fonović, Anđelka Toto Ormuž, Igor Miletić, Siniša Verbanac i Dalibor Zupičić
Aleks Fonović, Anđelka Toto Ormuž, Igor Miletić, Siniša Verbanac i Dalibor Zupičić

Labinska škola rukometa za djevojčice i dječake i tvrtka ROCKWOOL Adriatic svečano su danas u Labinu obilježili početak suradnje. Ugovor prema kojem će ROCKWOOL osigurati novčana sredstva potrebna za rad škole rukometa su potpisali Igor Miletić, predsjednik Ženskog rukometnog kluba Rudar koji je osnivač škole, zatim Valter Glavičić, gradonačelnik Labina  koji je osnivač kluba te Aleks Fonović ispred sponzora.

„Našu školu rukometa pohađa više od 170 djevojčica i dječaka iz Labinštine u dobi od 7 do 18 godina. Ovo je jedan inovativan koncept zajedničkog školovanja i djevojčica i dječaka budući da smo htjeli kvalitetan trenerski kadar ponuditi svim našim najmlađima, bez obzira na spol. Vjerujemo da će koordinatorica škole  Adrijana Prosenjak, prenijeti našoj djeci svoje bogato iskustvo stečeno tijekom njene bogate karijere kao hrvatske reprezentativke. Drago nam je da je ROCKWOOL prepoznao važnost kvalitetne obuke u sportu.“ rekao je Igor Miletić, predsjednik kluba.

Siniša Verbanac, tajnik Sportske zajednice Grada  Labina je naglasio: 'Labin je tradicionalno sportski grad, a vjerojatno najpoznatiji po rukometu i zato nam je jako važno da našoj djeci od najranije dobi ponudimo kvalitetne uvjete za razvoj u sportu. Da bi se to uspješno realiziralo, potrebna je dobra suradnja s gospodarstvom. Upravo ovakvi projekti poput škole rukometa pružaju više mogućnosti i veći izbor djeci te tako podižu kvalitetu života čitavim obiteljima. Osnivanje zajedničke škole rukometa je po meni jedan od najboljih poteza općenito u sportu Grada Labina'.

Aleks Fonović, direktor tvornice tom je prigodom naglasio „Jako mi je drago da smo se s našom najvećom sponzorskom aktivnosti vratili u naše najbliže okruženje. Nakon Pule i Rovinja, odnosno ženske košarke i ženske odbojke, ulažemo u rukomet i to u školu, a to je vrijeme u kojem izrastaju mladi kadrovi u koje puno trebamo ulagati a u koju gravitiraju djeca iz cijele Labinštine.  Mi smo tvrtka koja već više od 11 godina prati brojne sportove i  prepoznati smo kao partner koji radi na dobrobit zajednice“.

Anđelka Toto-Ormuž je dodala: „Vjerujemo da ćemo i mi kroz ovu školu rukometa pomoći djevojčicama i dječacima s područja Labinštine da ostvare svoje snove i da ostave svoj trag u povijesti upravo kroz ovaj sport. No, primarno da se zdravo razvijaju i rastu kroz socijalizaciju upravo kroz bavljenje sportom i druženje sa svojim vršnjacima.“ (Foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa