Zaklada: Otvoren javni poziv za ideje društvenih inovacija 3DI

0

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva objavila je 22. studenog Poziv za ideje društvenih inovacija „3DI“ u sklopu projekta +Resilient  - Otvoreni Resursi Mediterana za društvene inovacije i društveno odgovorno poduzetništvo, financiran iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj je ovog poziva dobiti ideje kojima će se kreirati nova inovativna rješenja sa ciljem rješavanja potreba društva, čiju će razradu Zaklada moderirati u skladu s konceptom društvenog inoviranja i omogućiti njihovu realizaciju. Razrada ideja će se raditi na terenu, uključujući različite dionike od korisnika, stručnjaka u pojedinim područjima i donositeljima odluka.

Prijavu na poziv mogu podnijeti udruge sa sjedištem u Istarskoj županiji u partnerstvu s jedinicom lokalne samouprave iz Istarske županije. U sklopu ovog Poziva dodatno će se bodovati te je poželjno da se u prijavu društvene inovacije uključe i drugi partneri – ustanove, institucije, udruge, koji će biti uključeni i u samu razradu i implementaciju društvene inovacije. Društvenom inovacijom prijavljenom na ovaj javni poziv mora se osigurati dugotrajno i održivo rješenje koje će se odnositi na inovativnu javnu uslugu u Istarskoj županiji u području razvoja društvenog poduzetništva, e-zdravlja, marginalizirane skupine i socijalne usluge u zajednici.

Ukupan iznos potpore iznosi 187.500 kuna. Dodijeliti će se maksimalno 3 potpore u iznosu od 62.500 kuna za pojedinu ideju društvene inovacije. Sve prijavljene društvene inovacije moraju se moći razraditi do 30.03.2020.godine i realizirati do 30.06.2020. godine. Rok za slanje prijave je 23. prosinac, a cjelokupna dokumentacija potrebna za prijavu dostupna je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr u dijelu „Otvoreni natječaji“. Budućnost društva je u našim rukama stoga se prepustite, povežite, iskoristite trenutak i budite promjena koju želite vidjeti! ... jer aktivna zajednica nije netko drugi, aktivna zajednica smo Mi!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa