Deložiran bivši poduzetnik Željko Matelić: 'Nemam gdje živjeti' (foto)

0
Deložacija je obavljena na adresi Creska 13 u Rapcu
Deložacija je obavljena na adresi Creska 13 u Rapcu

Sunčan i topao dan nakon dugotrajne i dosadne kiše mnoge je razveselio, no ne i bivšeg rabačkog poduzetnika Željka Matelića kojeg su 14. studenog sa suprugom deložirali iz kuće u Rapcu u kojoj su živjeli dugi niz godina. Kako nam je ispričao Matelić, on i supruga sada nemaju gdje živjeti, ali se nadaju da će privremeno utočište naći kod sina.

Prvi je na mjesto događaja, više od pola sata ranije, stigao lokalni bravar, a nakon njega došli su i odvjetnik Željka Matelića, sutkinja, policija i Hitna pomoć. Deložacija je bila zakazana za 9.30 sati no započeta je tek oko deset sati, kada je Matelić otključao vrata kuće u koju se prethodno bio zaključao. Naime, dok su predstavnici suda i njegov odvjetnik stajali na ulici, Matelić je bio na terasi na drugoj strani kuće.

Matelićev odvjetnik Predrag Jovanović je prigovorio da nema ovrhovoditelja, no deložacija je ipak obavljena. U turističkom Rapcu u ovo doba godine nema gužve, tako da na ulici nije bilo gotovo nikog osim organa koji su vršili deložaciju. Nakon nekog vremena pojavili su se i susjedi koji su sa sigurne udaljenosti promatrali događaj.

"Ovrhovoditelj je B2 Kapital Zagreb, na temelju neke garancije u prijašnjima poslovima. Ja nikad nisam s njima radio, ali oni su jednostavno otkupili dugove od banaka s kojima ja isto nikad nisam radio, ni moja firma. A ovršuju i moju ženu jer je navodno moja žena morala znati čime se ja bavim i što se dogodilo i da mi pomagala u oduzimanju vrijednosti firme", kazao nam je Matelić i rekao da se ovo događa na temelju presude stare tri godine. U kući, kako nam je pojasnio, žive supruga i on a lani je pretrpio moždani udar. Dodao je da je njegova supruga bila vlasnica kuće, nakon čega ju je preuzela Aktiva kapital koja ju je na dražbi otkupila za četvrtinu vrijednosti. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa