Bogat program povodom Mjeseca poduzetništva u Poreču

0
Morena Mičetić Fabić i Loris Peršurić
Morena Mičetić Fabić i Loris Peršurić

Listopad u Poreču polako postaje mjesec ispunjen događanjima – osim Sportfesta i Istra & Craft Beer Festa koji nas očekuju ovoga vikenda, cijeli će mjesec proteći u znaku poduzetništva. Naime, Grad Poreč organizira manifestaciju Mjesec poduzetništva kroz koju želi pomoći postojećim poduzetnicima ali i onima koji to tek planiraju postati. Bogati program najavili su u Maloj vijećnici gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i gospodarstvo Morena Mičetić Fabić.

- U sretnim okolnostima u kojima su upravo naši poduzetnici glavni motor razvitka ne samo Poreča, već cijele Poreštine ali i Istre, mislimo da je naš zadatak da im pomognemo koliko god možemo u okviru naših mogućnosti.

Bilo kroz prostorno planiranje, bilo kroz financijske mjere, predstavljanje na sajmovima i investicijskom katalogu, ili kroz jednu sveobuhvatnu manifestaciju kao što je Mjesec poduzetništva.

Danas u Poreču ima preko 1400 poduzetnika, koji zapošljavaju gotovo 11 tisuća ljudi, odnosno, u Poreču radi svaka šesta osoba u Istri, a po dobiti, broju zaposlenih, i konsolidiranom rezultatu su čak četvrti u zemlji i to odmah iza puno većih Zagreba, Splita i Rijeke. Dodajmo tome da je Poreč u vrhu po broju mladih ispod 30 godina koji rade. To pokazuje koliki je interes za rad i život u Poreču kod mladih, ali je i nešto što ćemo mi kao jedinica lokalne samouprave itekako osjetiti gubitkom sredstava kroz novu poreznu reformu. No, to nas neće obeshrabriti da održimo standarde koje smo do sad i imali., rekao je gradonačelnik Peršurić.

Prvo događanje u ovogodišnjem izdanju Mjeseca poduzetništva je predstavljanje Europske poduzetničke mreže 1. listopada u 13 sati u Poduzetničkom inkubatoru Poreč. Program se nastavlja 2. listopada u 16 sati – u Bonacima će mladi poduzetnik Goran Mačinko na svom primjeru pod motom „Od ideje do uspjeha“ prezentirati prvi u Hrvatskoj pogon za proizvodnju ekološki prihvatljivih slamčica od papira.

Dan kasnije, 3. listopada, u 17 sati organizira se edukacija „Dizajnom doživljaja klijenata do kvalitetnije usluge – uloga poduzetnika“ koju će u Poduzetničkom inkubatoru održati dr. sc. Klara Trošt Lesić.

Tijekom vikenda, od 4. do 6. listopada, na Trgu slobode održat će se Porečki sajam poduzetništva, na kojem će svoje domaće proizvode izložiti lokalni proizvođači poljoprivrednih i drugih proizvoda, dok su za djecu organizirane kreativne radionice izrade suvenira od lavande i kamena.

Program će se nastaviti sve do kraja listopada, a sudjelovanje je za sve besplatno, osim na Regionalnom Summitu prodajne struke – Executive Sales Adria Summit 2019. u hotelu Parentium od 16. do 18. listopada. Grad Poreč je poduzetnicima sa svojeg područja osigurao sufinanciranje sudjelovanja.

- Već je lanjsko, prvo izdanje okupilo veliki broj posjetitelja te ih ove godine očekujemo još više. Želja je kroz seminare, predavanja, radionice, pozitivne primjere i info-dane biti na usluzi našim poduzetnicima i pomoći im u poslovanju, umrežavanju i razvijanju, napomenula je pročelnica, dodavši kako su Gradu u organizaciji ove manifestacije pomogle i gradske ustanove, te druge institucije i partneri.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa