Miks istarske i japanske kuhinje? Pročitajte recenziju restorana!

0
Foto: Plava kamenica
Foto: Plava kamenica

Kad smo u petak oko pola deset navečer ušli u El Bugadur, najnoviji restoran obitelji Pellizzer, sam pater familias, 82-godišnji Corrado Pellizzer rezao je pršut sa stalka lijevo od vrata. Pršut je ujedno i najbolja stvar koju smo probali u El Bugaduru, piše Plava kamenica u recenziji rovinjskog restorana.

El Bugadur je otvoren ovoga ljeta, kao kombinacija japanskih formata i istarskih okusa i žanrova. Tome treba dodati i pata negru. Riječ je o fusion tapasu s ponešto većih jela: file brancina, vizualno spektakularni brancin u soli, biftek s umakom od tartufa. El Bugadur, u ulici Svetog križa, nedaleko Puntuline koju drži ista obitelj, sastoji se od dva dijela: atraktivnog interijera i ulične terase idealne za people watching. Bugadurov jelovnik počinje s nešto sushija, pa prelazi na tartar i carpaccio, koji se ponavljaju u raznim jelima na meniju, piše Plava kamenica.

Večeru u vrlo punom Bugaduru počeli smo nigirijima s tunom i rolicama s tunom. Nigiriji su bili tehnički pogrešno napravljeni: zrna riže otpadala su ispod tune još na tanjuru, dok se uz mali dodir sojina umaka jedan od tri nigirija potpuno raspao. U bilo kojoj zahtjevnijoj školi sushija ovo bi značilo neprolaznu ocjenu. Rolice su bile nešto bolje, ali Bugadurov sushi majstor, koji dolazi iz Japana, definitivno nije svladao tehniku pripreme riže za sushi. Sama tuna sasvim je prosječna. Nedovoljno masna i s ponešto neobičnim, metalnim okusom. Jedini zaista dobar element u sushiju bio je hrskavi đumbir koji chef marinira u restoranu, piše Plava kamenice gdje pročitajte cijelu recenziju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa