Spektakularna završnica Rabac Open Air Festivala uz The Stonese

0
 Tribute bend The Stones
Tribute bend The Stones

Žestokim nastupom Rolling Stones tribute benda The Stones u The Beat Beach Clubu 23. kolovoza završilo je treće festivalsko ljeto uz Rabac Open Air. Članovi grupe na čelu s frontmenom Benjaminom Wattamom i energijom osebujnog Mick Jaggera, publiku su odveli u najbolje dane najveće rock senzacije svih vremena. 

Ovi su energični Britanci publici priuštili pravi rock spektakl te uz originalne jaggerovske pokrete i najveće hitove Rolling Stonesa i službeno zatvorili ovogodišnji festival. Dvosatni nastup otvorili su hitom Brown Sugar, a potom su se nizale i druge uspješnice koje je oduševljena publika u prepunom The Beat Beach Clubu spremno dočekala i pratila i pjesmomom i plesom. Get Off Of My Cloud, Street Fighting Man, Gimme Shelter, Sympathy For The Devil i druge stvorile su atmosferu za pamćenje. Velikim hitom Satisfaction završili su prvi dio nastupa nakon čega ih je publika pozvala na bis.

 „Vi, predivni ljudi...Rabac je prelijep. Vratit ćemo se sigurno“, obećali su. Većini članova benda ovo je bio prvi posjet Hrvatskoj, a već pregovaraju i o novim koncertima.

„Ovaj nastup ne možemo usporediti s niti jednim do sada. Očarani smo Hrvatskom i publikom“, komentirali su članovi benda sretni i zadovoljni nakon koncerta. Izvrsno raspoloženi ostali su se zabavljati u klubu zajedno s publikom do dugo u noć.

Britanski bend koji je uspio prenijeti autentičnost zvuka, pokreta i energije originalnih The Rolling Stonesa bio je pravi šećer na kraju Rabac Open Air festivala.

A ljeto je proletjelo. Programi Rabac Open Aira zadnja su dva mjeseca zabavljali i goste i lokalno stanovništvo svojim bogatim i raznolikim sadržajima. Prikazivali su se brojni filmski hitovi, bilo je tu i svirki uživo, druženja s omiljenim likovima iz crtića, edukativnih i cirkuskih predstava te noćnog razgleda Grada Labina. Organizatori Festivala, vodeća turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji s Gradom Labinom i Turističkom zajednicom Labin–Rabac te tvrtkom MPG i ove su godine uspjeli kreirati kvalitetan sadržaj koji je postao imperativ za razvoj turističke destinacije.

No, još nekoliko programa očekuje ovih dana posjetitelje Rapca. Festival službeno traje do 29. kolovoza, pa Istra Inspirit večeras donosi zabavno edukativnu priču o rudarima i malenim Malikima. Posljednji festivalski Noćni razgled Labina bit će 27. kolovoza, a svi zainteresirani imat će prilike i 3. i 10.rujna uživati u noćnom razgledu gradskih znamenitosti uz stručno vodstvo.

U ponedjeljak, 26. kolovoza slijedi posljednji koncert Sundance Tribute Festivala, a čast da zatvori festival pripala je grupi ABBAZZIA - Abba Tribute Bendu. Tu je i posljednje izdanje Street Musica 28. kolovoza, a za svirku uživo na rabačkoj rivi pobrinut će se Mifra & Franko, Cile One Man band, Powlean, Side Effects i Whiskey Train. Ovogodišnji program Labin Art Republike zatvorit će 29. kolovoza etno koncert Loell Duinn uz audio-vizualni show.

Ulaz na sve programe Rabac Open Air-a je besplatan, a više informacija dostupno je na službenoj web stranici www.rabacopenair.com te službenim Facebook, Instagram i YouTube kanalima.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa