U četvrtak u Galižani Fešta od puži

0

Galižanci u četvrtak, 15. kolovoza spremaju veliku feštu! Dođite i vi na tradicionalnu Feštu od puži i uživajte u bogatom cjelodnevnom programu i zabavi za cijelu obitelj! Program kreće od 8 sata uz biciklijadu (10 km) sa startom na Velikom trgu, nastavlja se uz vođeno razgledavanje galižanskih crkvica, fritaju s puževima, izložbu keramike „Tempo di ciotola“ Marie Luise Kumar, utrku na bicikli: tko će sporije – što sporije prijeći 20 m bez doticanja tla, nastup plesnih skupina Društva „Naša djeca“ Vodnjan, Il gioco dei mattoni / Hodanje po ciglama, likovne radionice za djecu, Sv. Misu, izložbu fotografija „Gallesano: tra pensieri e realtà″ by Riccardo Verk, nastup Puhačkog orkestra „Naša sloga“ Babići, utrku vozila na balinjarama „CARIXADA“, penjanje na zamašćeni stup. Od 19:45 kreće prodaja palente sa puževima a od 21 h zagarantirana je dobra zabava uz InBlue Band i veliki koncert grupe Vigor! Uz sve to, u 22 h održati će se podjela nagrada foto natječaja i raznih natjecanja a u 23 h lutrija „Zlatni puž - La cioca d'oro“.

#enjoyperoj glazbeno morska zabava na perojskoj plaži Martulina nastavlja se i ovog tjedna! ABBA Real Tribute Band iz Zrenjanina čine iskusni, akademsko školovani muzičari, koji su se okupili sa zajedničkim ciljem, da današnjoj publici približe hitove nekada veoma popularne grupe. Originalnim nastupom, muzičkim izvođenjem, kostimima i koreografijom, band potpuno dočarava atmosferu i duh koji su vladali sedamdesetima na koncertima ove grupe. Hitovi poput Waterloo, Chiquitita, Dancing Queen, Mamma mia, SOS i mnogi drugi, izvode se na originalan način. Ali prije koncerta koji započinje u 21 h, za čistu perojsku plažu, zabavu i vrijedne nagrade čistimo i trčimo! Riječ je o „ploggingu“ iza čijeg se naziva krije jedan novi skandinavski trend koji brigu o tijelu spaja s brigom o okolišu. Plogging je, dakle, trčanje tijekom kojeg se čisti okoliš. Start utakmice na Martulini je u 19h sati! Onaj tko u sat vremena skupi najviše smeća pobjednik je utrke. Organizatori osiguravaju piće, rukavice i vreće za smeće svim sudionicima, a bogate sponzorske nagrade predviđene su za prva 3 mjesta. Trči se u dvije kategorije: odrasli i djeca do 14 godina.

Ovog četvrtka na Art-kinu „Cineast“ pogledajte film „Lice“, dobitnika Srebrnog medvjeda od strane žirija na berlinskom filmskom festivalu 2018. godine. Film počinje u 21:30 u staroj vodnjanskoj uljari Portarol.

U petak 16.08. u Vodnjanu iza zvonika s početkom u 21 h održati će se literarni natječaj na vodnjanskom dijalektu „Favela'“.

U subotu 17.08. u Galižani možete zaplesati uz „Disco night“. Zabava u Zajednici Talijana Galižana kreće u 21 sat!

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

VODOINSTALATER/VODOINSTALATERKA

Do: 12.03.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

ŠANKER/ICA

Do: 15.04.2020.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA