Miletić: 'Vlada je cijelo vrijeme oko Uljanika imala figu u džepu'

2
Isplovljavanje luksuznog polarnog kruzera Scenic Eclipse iz brodogradilišta Uljanik (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)
Isplovljavanje luksuznog polarnog kruzera Scenic Eclipse iz brodogradilišta Uljanik (Foto: Duško Marušić/PIXSELL)

"Pozdravljam današnju odluku Vlade da se uključi u deblokadu računa i ponovno pokretanje poslovanja 3. Maja. Ta je odluka jedina ispravna i nadam se da će je Vlada zaista provesti", poručio je u priopćenju od 1. kolovoza predsjednik IDS-a Boris Miletić.

"Međutim, radnici u Rijeci još uvijek ne mogu odahnuti. Ova Vlada je dokazano nevjerodostojna i čovjek nema razloga vjerovati bilo čemu što kažu, pogotovo kad je brodogradnja u pitanju - jedno misle, drugo kažu, a treće naprave. Nitko u Puli nije zaboravio Vladine izjave o spašavanju Uljanika, o golemom interesu potencijalnih strateških partnera, o „nadljudskim naporima“ Ministarstva da se cijela situacija riješi, itd...", ističe Miletić.

"Isto tako, iz današnje je odluke svima jasno da je Vlada cijelo vrijeme imala figu u džepu kad je Uljanik u pitanju i da je već odavno odlučila da će istarsko brodogradilište biti žrtveno janje. Vlada je problemu Uljanik Grupe pristupila krajnje nekompetentno i pri tom je cijelo vrijeme diskriminirala građane Istre i bahato ponižavala radnike Uljanika, koje je razvlačila više od godinu i pol dana,  davala im lažne nade ili ih pak u potpunosti ignorirala. Povrh svega, današnje izjave premijera o tome kako bi Treći maj bi funkcionirao da nije bilo da nije bilo pozajmica Uljaniku su izrazito zlonamjerne i uvreda su za sve radnike Uljanika i njihove obitelji!", poručuje predsjednik IDS-a.

"Ne treba zaboraviti da je Vlada RH sudjelovala u kreiranju krize u Uljaniku, prvo zato što nije nadzirala poslovanje, onda zato što mjesecima nije reagirala kad je saznala za probleme brodogradilišta i na kraju zato što je svojim ponašanjem blokirala poslovanje Uljanika i upropastila realizaciju već dogovorenih poslova. Iako u potpunosti pozdravljamo spašavanje 3. Maja, teško je ne konstatirati da je Vlada je po tko zna koji puta Istri poručila da nije ravnopravna i da ne može računati na jednak tretman.", naglasio je Miletić.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KONOBAR/ICA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A KUHAR/ICA

Do: 08.08.2020.

KRINGA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SOBAR/ICA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

SPREMAČ/ICA

Do: 08.08.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA