Sjeli na ručak, pogledali na zid pa vidjeli da je Istra dio Italije

0
Foto: čitatelj 24sata
Foto: čitatelj 24sata

Godina je 1915., mjesto je London. Tajnim dogovorom Italiji je, između ostaloga, obećana Istra s Trstom i Goricom. Četiri godine kasnije Pariška mirovna konferencija koju su organizirale zemlje pobjednice u Prvom svjetskom ratu, a 1920. Istra je i službeno talijanska, ugovor je potpisala Kraljevina SHS. Godina je 2019., mjesto je Doha, Katar. Kod njih je Istra i dalje u sastavu Italije, a što je najsmješnije od svega, iznad fotografije koja pokazuje dio hrvatskog teritorija pripojen Italiji stoji pitanje: 'Do you know the land?'. Oni koji su radili plakat nemaju pojma, piše 24sata.

- Ma svaki put se dobro nasmijemo, što ćemo drugo? Često smo u tom restoranu koji je u sklopu aerodroma u Dohi i u kojem se nalazi plakat. Nije to službeni plakat talijanske turističke zajednice, stavili su ga vlasnici restorana koji ima talijanska jela - rekao nam je čitatelj 24sata koji nam je i poslao fotografiju Istre pripojene Italiji.

Nedavno je tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi na Facebooku objavio kartu Italije kojoj je pripojena hrvatska obala. Kraj objave napisao je "Naša Italija". Giorgi, inače zastupnik Berlusconijeve Forza Italia, prikaz talijanskog teritorija s dijelovima hrvatske obale preuzeo je sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista na kojoj je i komentar: “Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”, podsjeća 24sata.

loading...

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 29.02.2020.

BANJOLE, ISTARSKA ŽUPANIJA

RECEPCIONAR/ RECEPCIONARKA - RECEPCIONIST

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI KONOBAR / ICA - ASSISTANT WAITER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

MESAR/ ICA - BUTCHER

Do: 20.06.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA