restoran divino

'Možemo ga preporučiti, ugodan ručak na suncu platili smo 1100 kuna'

0
Foto: Plava kamenica
Foto: Plava kamenica

U Divinu, smještenom na porečkoj rivi između restorana Spinnaker i Sv. Nikola, prvi smo put jeli prije dvije ili tri godine. Došli smo u Poreč izvan sezone, pljuštala je kiša, a Divino je bio skoro prepun, jedva su nam pronašli stol. Pamtimo da su nam se svidjeli jelovnik s dodirom stanovite moderne bistrologije, i nekonvencionalna vinska lista, piše portal Plava kamenica u recenziji porečkog restorana Divino, koju u nastavku prenosimo.

Prošlog smo petka u Divimo otišli na sasvim lagani ručak (morali smo se čuvati za Noelovu večeru u Spinnakeru). Meni se uglavnom nije promijenio, što nije dobro, jer ako kuhate bistrološka jela s dodirom kreativnosti, morate ih često mijenjati: nema baš puno smisla dvije godine držati ne jelovniku foie gras s jagodama, ili crne njoke s lososom i sipom. Vinska je karta nažalost degradirana, jer nekih od najzanimljivijih vina, poput sivog pinota Ronca Severa u podrumu više nema, tako da smo vino uspjeli naručiti iz trećeg pokušaja.

No, Divino je u petak raspolagao solidnim izborom ribe i rakova. Uz žive škampe, tu je još bila jedna prekrasna orada s krvavim škrgama, koja je nažalost bila prevelika za naš apetit, pa lijepi šarag i par manjih škrpina i kovača. Naručili smo šaraga i šanpjera s blitvom i krumpirom.

Šarag je bio savršeno pečen, sočan, čvrst i elastičan, dok je kovač ispao malo presušen, kao da su jednako dugo pekli i veću i manju ribu. Blitva nije bila prekuhana (dapače, stabljike skoro da su ostale hrskave) ali je izgubila boju, što bi moglo značiti da su je kuhali u vodi s limunom, što je pogrešno za taj tip povrća budući da limunska kiselina uništava klorofil. No, ručak je ipak bio sasvim dobar. 

Smetala su jedino iritantno stara okrugla peciva. Tako nešto ne bi se smjelo posluživati ni u puno jeftinijim restoranima. Divino je tog petka pripremao catering za party na Vinistrinom brodu, pa je kuhinja možda bila dekoncentrirana. Divino je solidan restoran, sa zanimljivim, pomalo klupski uređenim interijerom i lijepim vrtom kraj mora. Jelovnik bi trebalo obnoviti i skratiti, vinsku kartu ažurirati, ali Divino definitivno spada među svega nekoliko porečkih restorana koje možemo preporučiti. Ugodan ručak na suncu platili smo 1100 kuna, piše portal Plava kamenica.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa