Donato Bernobić

Porečan kapetan hrvatske nogometne reprezentacije do 18 godina

0
Donato Bernobić
Donato Bernobić

Donato Bernobić iz Poreča, mladi nogometaš NK Istre 1961, nedavno je ponovo nastupio za  reprezentaciju Hrvatske do 18 godina. Njegovu kvalitetu i odlične igre u dresu zeleno žutih kao i prijašnje nastupe prepoznao je novi izbornik juniorske reprezentacije Joe Šimunić pozvavši ga ponovo u reprezentaciju U-18.

„Prvi poziv reperezentacije krajem 2018. godine bio je poseban doživljaj. Noć prije okupljanja nisam mogao zaspati iščekujući jutro kada će mi matični klub Istra 1961 uručiti poziv HNS-a. Primio sam poziv i shvatio da ne sanjam“, rekao je mladi Bernobić naglasivši kako mu je posebna čast predstavljati svoju državu i svoj klub u reprezentativnom dresu.

U posljednjoj reprezentativnoj akciji u Slovačkoj nastupio je u četiri utakmice i to protiv Španjolske, Češke, Ukrajine i Meksika. Posljednju utakmicu protiv Meksika dobio je čast biti kapetan U18 reprezentacije Hrvatske.

"Teško je ostati ravnodušan kad dobiješ poziv igrati za reprezentaciju, a kamoli nositi kapetansku traku.To su trenuci o kojima sam sanjao i razmišljao dok sam bio dijete kada sam prvi put dobio dres Vatrenih. Zahvalan sam na ukazanoj prilici i nastojim biti što bolji i trenirati što više. Škola mi je na prvom mjestu, ali iz svega nastojim izvući maksimum. Biti reprezentativac znači stalno raditi, pomicati granice i konstanto ih probijati svojim rezultatima. Svoje stanje uma opisujem kao borbu između ponosa i bojazni hoću li opravdati tu čast“, zaključio je mladi Porečan.

O izborniku Josipu Šimuniću kaže da mu je čast biti pored nogometaša koji je četvrti po broju nastupa za hrvatsku reprezentaciju, a da sada od njega kao izbornika sluša upute, te ističe kako je komunikativan i suradljiv i da svojim ophođenjem ulijeva povjerenje među igrače.

"Ovo je veliko iskustvo za mene i dodatni poticaj da i dalje nastavim trenirati i raditi na sebi. Ovo je ujedno i potvrda kvalitetnog rada omladinskog pogona NK Istre 1961 i želim zahvaliti svim trenerima a posebno svom treneru Valdiju Šumbercu“, rekao je Donato Bernobić. (Ivan Ban)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa