Svjetski dan plesa: Medulinska riva pretvorena u pravi plesni podij

0

U Medulinu se 2. svibnja bogatim plesnim programom, četvrtu godinu za redom, obilježio Svjetski dan plesa. Mnogobrojni su posjetitelji uživati u nastupima malih i velikih plesača i plesačica, u dvosatnom programu kojega su organizirali Plesni studio Pirueta iz Medulina i Općina Medulin.

Medulinska je riva pretvorena u pravi plesni podij, a publici su se predstavile domaće i gostujuće plesne skupine, koje su za ovu priliku pripremile posebne koreografije. Nastupili su Plesni studio Pirueta Medulin, Plesni studio Saltatrix, Plesni studio Plesaoničica – DND Pula, Klub sportsko ritmičke gimnastike Gazela, Studio Upbeat, Zumba kids iz OŠ Veruda, Studio “Move me” Labin, Dječji vrtić Medulin te Dječji vrtić Sunčica iz Banjola. Ukupno je preko 200 plesača i plesačica raznih uzrasta slavilo ples i pokret kao umjetnost uz najljepšu kulisu, kraj mora u Medulinu.

A publika je također imala priliku aktivno sudjelovati u plesnom programu. Od 18 do 18 i 15 na rasporedu je bio Zumba kids® pod vodstvom instruktorica Vere Maretić (ZIN™) – Studio Upbeat i Paole Šimunović (ZIN™) – Ps Pirueta Medulin, a nakon predstavljanja svih gostujućih i plesnih skupina domaćina, od 19.30 do 20 sati, održao se polusatni Zumba® fitness pod vodstvom instruktorice Marine Lorencin (ZES™) – Studio Upbeat.

Svi su se sudionici nakon svoga nastupa okrijepili voćem i napicima te su i ove godine uz zahvalnice za sudjelovanje u događaju kao suvenir sa sobom ponijeli majice koje je osigurala Općina Medulin.

Cilj je organizatora bio plesom, osmjehom i pozitivnom energijom poslati poruku zajedništva te približiti javnosti ovaj umjetnički oblik u kojem jednako mogu uživati oni koji plešu i oni koji ih gledaju i bodre. Obzirom na odaziv plesača, pratitelja, mještana i posjetitelja, Plesni studio Pirueta i Općina Medulin zahvaljuju svima na dolasku te zajedničkom druženju uz ples i glazbu u ovom, četvrtom po redu Svjetskom danu plesa u Medulinu!  (Foto: Vladimiro Gagliardi)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa