HDZ o novim izborima:

'Građani ne moraju brinuti, Flego će ostati župan'

0
Monika Udovičić i Jurica Šiljeg
Monika Udovičić i Jurica Šiljeg

Nakon informacija u nekim medijima da će HDZ u Istri tražiti nove izbore za župana, HDZ se oglasio slijedećim priopćenjem:

„Što se nas tiče, Valter Flego ostaje župan do sljedećih redovnih lokalnih izbora. Ovo je pokušaj klasične prevare birača i manipulacije funkcijom na koju je izabran. No,  građani ne moraju brinuti - Flego ostaje župan do kraja mandata. Građani su ti koji su ga izabrali i mi to poštujemo. To je osnova demokracije - poštivati volju većine, neovisno što mislite o ishodu izbora.

Sve naše aktivnosti usmjerene su na rad za dobrobit naših sugrađana. To dokazuju brojni projekti koje Vlada, na čelu s Andrejom Plenkovićem, realizira u Istri. Istarski ipsilon, Opća bolnica Pula, novi dječji vrtići, nedavno otvorena ACI marina u Rovinju, samo su neki od tih projekata. Nema Vlade koja je više učinila za Istru, a brojke to jasno pokazuju. Pa čak i u slučaju Uljanika. Ova je Vlada za Uljanik prošle godine isplatila 3,2 milijarde kuna a uspjela zadržati suficit opće države. To nije uspjela niti jedna Vlada do sada. Već na europarlamentarnim izborima građani će pokazati što misle o IDS-u, njihovom odnosu prema Istri, pokušajima stvaranja sukoba s HDZ-om i Vladom, kao i njihove povezanosti s kriminalom u Uljaniku.

Ovo jednostavno neće proći, jer ova Vlada cijeni Istru i brine o njoj kao da je HDZ ovdje na vlasti od 90-ih. Tako će biti i ubuduće neovisno o negodovanju pojedinaca koji nisu zadovoljni što se njih ne informira i pita smiju li se graditi autoceste ili dovršiti pulska bolnica.

Svi projekti koji će pridonijeti kvaliteti života naših sugrađana idu dalje, dapače bit će realizirani još brže. Nećemo dozvoliti da IDS-ova nervoza zbog moguće lošeg izbornog rezultata zaustavlja realizaciju bilo kojeg projekta“, piše u priopćenju HDZ-a Istarske županije. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa