Simulator prevrtanja vozila

Pametni znaju čemu služi pojas, definitivno! (video)

0
Martina Augustinović
Martina Augustinović

„Zanimljivo novo iskustvo, stvarno si čovjek to ne može predočiti dok se ne nađe u takvoj situaciji. Ovo je dokaz da pojas spašava život - definitivno, jer cijelo vrijeme sam zapravo visjela samo na pojasu“, kazala nam je Martina Augustinović nakon što se dvaput okrenula oko uzdužne osi u simulatoru prevrtanja vozila.    

„Nešto novo, čudno. Ne bi se trebalo desiti, ali fora je osjetiti za slučaj da se desi“, kazao nam je Arvin Jakupović nakon izlaska iz simulatora.

Dolazak simulatora prevrtanja vozila 25. travnja organizirao je Holcim u suradnji s Hrvatskim autoklubom Pazin. Povod je bio Međunarodni dana zaštite na radu, koji se obilježava 28. travnja, a cilj je probuditi svijest građana o važnosti korištenja sigurnosnog pojasa.

Simulator je od 10 sati do podna boravio ispred Holcimovog kamenoloma u Šumberu, a od 14 do 18 sati u Labinu između dvorane Franko Mileta i srednje škole. Oni koji su se odvažili ući u njega prevrtali su autmehaničar - voditelj autoškole Mario Tominić i automehaničar - vozač Martin Jakša.

Jakša se i sam nekoliko puta okrenuo u simulatoru, i to iz praktičnih razloga: „Primijetio sam da nam je u Šumberu netko unio kamenčić na cipelama i da ga sada ne tražim, bolje da mi padne u ruke kada se okrenemo“.

U Šumberu je simulaciju prevrtnja iskusilo tridesetak osoba, zaposlenika kamenoloma i vozača kamiona koji dolaze u njega, ali u Labinu je odaziv bio nešto skormniji, iz čega se da zaključiti da su Labinjani nepovjerljivi prema novotarijama.

„Kladim se da, kada bi sada otišli u Rabac, svaki drugi turist koji bi prošao ušao bi u simulator i to kada bi naplaćivali, a ne ovako besplatno“, procijenio je Tominić na temelju svojih iskustava po Istri. Usput rečeno, zvanje automehaničara stekao je početkom 90-ih godina u labinskoj srednjoj školi. (Tekst, foto i video: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa