Startala utrka 100 Milja Istre: od Labina preko Učke do Umaga (video)

0

Utrka 100 Milja Istre, najveća internacionalna trail utrka u Hrvatskoj, startala je 12. travnja u 16 sati s trga u Starom gradu Labinu. Stotinu milja sudionici će prevaliti trčeći preko Ripende na Učku, pa preko Ćićarije i kroz mnoge srednjovjekovne gradiće istarske unutrašnjosti poput Huma i Motovuna do cilja u Umagu.

Osim na stotinu milja trči se utrka na 110 kilometara čiji je start zakazan za 12. travnja u 22 sata u Lovranu. Ova je utrka ujedno i treće prvenstvo Hrvatske u trailu pod ingerencijom Hrvatskog atletskog saveza. 

U Motovunu će 13. travnja u  9 sati krenuti utrka na 41 kilometar, a u podne u Buzetu utrka na 67 kilometara. Također, i ove je  godine u program uključena utrka za najmlađe u duljini od jedne milje s ciljem poticanja djece i njihovih obitelji na sudjelovanje u trail trčanju koje promiče zdrav život i uživanje u prirodi.

Ukupno je prijavljeno 1.800 trkača iz 51 zemlje, a u organizaciji će pomagati 450 volontera iz Hrvatske i cijele Europe. Utrku organizira Sportsko rekreativni klub Alba Labin u suradnji s trgovinom sportske opreme SportBox Buzet. (Foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa