Dva mladića teško ozlijeđena nakon pada s krova škole

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Policija je jučer oko 22 sata zaprimila dojavu da su dvojica mladića pala s krova osnovne škole u Rovinjskoj ulici u porečkom naselju Finida. Obavljenim očevidom utvrđeno je da su se četvorica mladića oko 21,45 sati popeli na krov škole preko protupožarnih stepenica te su hodali po krovu pri čemu su maloljetnik i 18-godišnjak upali u ventilacijski otvor (dubine od oko 12 metara). Na mjestu događaja intervenirali su porečki vatrogasci koji su pružili pomoć i izvukli unesrećene. Ozlijeđenom maloljetniku i 18-godišnjaku pružena je pomoć u Općoj bolnici Pula gdje su zbog teških ozljeda zadržani na liječenju.

Kako saznaje 24sata unatoč brojnim ozljedama, među kojima su; lom zdjelica, stopala, kuka, trtice, pubične kosti, prstiju, kralježaka i nebrojeno hematoma, mladići smješteni na traumatologiji nisu u životnoj opasnosti. Sreću su imali i u tome što sva četvorica nisu upali u sustav ventilacije, jer ih tada, do ponedjeljka nitko nebi našao. 

U cijeloj nesreći začuđujući je i podatak da je oko same škole postavljeno gotovo stotinu kamera. Ima ih baš svugdje, pa čak i na dijelu gdje su metalne ljestve po kojima se četvero mladića prvo pokušalo penjati na krov, a nikakav se alarm nije oglasio. No, kako su ljestve bile osigurane lokotom, oni se popeli s vanjske strane istih riskirajući već tada pad s krova.

Što su potom gore čim se popeli radili nikome nije jasno, a posljedice svega vidljive su bile u podnožju kada su morali intervenirati službe spašavanja. Razvaljena vrata kotlovnice, blatne i dijelom krvave stepenice, razvaljen lokot... jer ozlijeđene koji su propali morali su od tamo preko zemlje transportirali do vozila Hitne pomoći na parkiralištu, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa