IDS iz Rovinja želi autonomiju Istre? 'Nismo htjeli vrijeđati'

4

"U petak je na Facebook stranici IDS Rovinj - DDI Rovigno objavljena fotografija na kojoj su prikazane Istra bez Hrvatske u blagostanju i Hrvatska bez Istre u apokaliptičnom rasulu. Aluzija kako bi Istri bilo bolje bez Hrvatske je očita", piše 24sata.

"Fotografiju su objavili kad se malo smirila buka nakon skandalozne izjave talijanskog političara i predsjednika Europskog parlamenta Antonia Tajanija, koji je izjavio da su Istra i Dalmacija talijanske.

Ipak, vjerojatno nisu očekivali komentare koje su dobili ispod objavljene fotografije. Neki su im pisali kako je na gornjoj fotografiji vjerojatno slika kuće IDS-ovaca, a ispod onih koji to nisu i nisu uhljebi. Drugi su im pak napisali da se po Uljaniku vidi kako bi Istri bilo s IDS-om, a jedan je rekao da nisu ozbiljna stranka kad objavljuju takve stvari.

Spornu objavu u nedjelju su maknuli sa stranice. Za komentar smo upitali 'šefa' IDS-a Borisa Miletića koji se ispričao da je na putu, pa smo odgovor dobili od rovinjskog ogranka stranke: - Prenijeli smo satiričnu sliku koja se godinama vrti po internetu, kao aluziju na Istru, da joj se prepusti veća fiskalna i funkcionalna decentralizacija. Nismo razmišljali da ona može uvrijediti nekoga, niti je to, vjerujem, bila namjera osobe koja je tu sliku prenijela na našu stranicu - objasnili su u IDS-u", javlja 24sata. (Foto: Facebook/24sata)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa