Župan Flego:

'Europskim novcem želimo poboljšati život naših sugrađana'

3
Boris Miletić i Valter Flego u pojsetu Virovitičko-podravskoj županiji
Boris Miletić i Valter Flego u pojsetu Virovitičko-podravskoj županiji

Istarski župan Valter Flego, u pratnji gradonačelnika Pule Borisa Miletića, boravio je 24. siječnja u Virovitici, u uzvratnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Naime, u prosincu prošle godine delegacija iz Virovitice posjetila je Istru kako bi se upoznala s primjerima dobre prakse koje provodi Istarska županija, s posebnim naglaskom na poljoprivredu i ruralni razvoj. Tijekom jučerašnjeg sastanka s virovitičko-podravskim županom Igorom Androvićem, ravnateljicom Razvojne agencije VIDRA Eminom Kovač i županijskim pročelničkom za gospodarstvo i EU fondove Bojanom Mijokom, nastavilo se s razgovorima o temama i projektima od zajedničkog interesa.

Govoreći o sličnostima dviju županija, župan Flego se osvrnuo na europske projekte. „Zajednička nam je činjenica da smo uspješni na europskim projektima. Aktivni smo, primjerice, na zaštiti kulturne baštine, obnavljamo spomenike kulture te ih stavljamo u funkciju razvoja i obogaćivanja turističke ponude. Po tom pitanju je posebno važno kako nakon same obnove, osigurati održivost i daljnje funkcioniranje tih objekata, o čemu smo i ovom prilikom razgovarali. Kolegama iz Virovitičko-podravske županije govorio sam i o ravnomjernom razvoju Istre, razvoju agroturizama te spoju poljoprivrede i turizma koji našim poljoprivrednicima omogućuje da svoj proizvod što lakše prodaju, prije svega turistima“, istaknuo je župan Flego dodajući da obje županije žele europskim novcem poboljšati život svojih građana, gospodarstva i poljoprivrede.

„Dogovorili smo nastavak suradnje posebice na polju poljoprivrede, ali i mogućnosti zajedničkog kandidiranja europskih projekata u nadolazećem razdoblju. Virovitičko-podravska županija ponudila nam je i suradnju na njihovom Međunarodnom sajmu poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede - Viroexpo, koji će se održati sredinom ožujka“, poručio ju župan Flego zaključivši da je ovaj posjet temelj za još bolju suradnju u budućnosti. Zadovoljan je bio i župan Igor Andrović, koji se zahvalio županu Flegu i gradonačelniku Miletiću na uzvratom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji.

„Iako smo dvije geografski različite županije, jedna na moru, druga na kopnu, imamo puno zajedničkih projekata. Prilikom posjeta Istarskoj županiji, razgledali smo njihove sirane, po čemu su poznati, a ti su nam projekti jako važni, budući da i mi uskoro planiramo početak izgradnje naše prve sirane. Obišli smo i neke druge projekte koje bismo mogli prenijeti na našu županiju. U uzvratnom posjetu danas pokazali smo im neke projekte koje smo mi izgradili i napravili kroz fondove Europske unije“, rekao je župan Igor Andrović.

U sklopu posjete, župan Flego i gradonačelnik Miletić obišli su neke od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije, odnosno Panonski drvni centar kompetencija, Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, Hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, te Dvorac Pejačević u Virovitici, gdje je nazočne, o samom projektu upoznao gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa