Umažanka nasljedila auto a onda ju počeli ganjati zbog dugova (video)

0
Foto: Provjereno
Foto: Provjereno

Od pokojnog oca naslijedila je stari automobil i nije ni slutila u kakvu će joj se dramu život nakon toga pretvoriti. Četiri mjeseca nakon što je tata preminuo na obiteljsku adresu stigla je ovrha na 200.000 kuna. Razlog je kredit za koji je njezin otac bio sudužnik, donosi emisija Provjereno.

Dužnici nisu vraćali, pa je banka dug prodala agenciji, a agencija će dug naplatiti, to uopće nije upitno. Najtužnije u cijeloj ovoj priči jest to što dužnici nisu vraćali kredit jer su oni također bili sudužnici i otplatili su nekom drugom 85.000 kuna. U općini Dragalić, pokraj Nove Gradiške, zaboravljenom i napuštenom kraju Hrvatske, sve su češći slučajevi da se ljudi odriču nasljedstva zbog dugova.

Suprug Spomenke Zukanović razbolio se u studenom 2010. godine, naglo je dobio rak. Svojoj kćeri Mihaeli povjerio je zadnju želju. ''Kad sam odlazila iz sobe, zadnje što mi je rekao je bilo: 'Mihaela, vozi moj auto.' Ja sam u biti uvijek za tatu bila njegov sin. Iako sam cura, ista sam on, uvijek sam borac za pravdu, uvijek sam glasna, a njegov auto, on je obožavao to vozilo. Zbog toga je htio da ga baš ja uzmem“, rekla je Mihaela.

I uzela ga je, baš kako je htio. Odvezla u Umag, gdje živi sa svojom obitelji više od desetljeća. A odrekla se zajedno sa sestrom obiteljskog doma, njihova je majka naslijedila kuću u općini Dragalić. Ali uz auto i kuću, na leđa obiju pao je i očev dug, i to za tuđi kredit u kojem je on bio sudužnik. U tako tužnom trenutku Spomenka nije ni razmišljala o tome da bi on mogao biti sudužnik. Četiri mjeseca nakon smrti supruga, na kućnu adresu u Dragaliću stiže joj opomena za jednu neplaćenu ratu. Odlazi do dužnika koji su njezini dobro poznati susjedi. Oni se ispričavaju i ispunjavaju svoju zakašnjelu obvezu.

Za obitelj Zukanović uslijedile su godine mira. Sve do svibnja prošle godine kada poštom stiže neobična uplatnica. ''Na uplatnici je bio iznos oko 200.000 kuna. Nešto manje od 200.000. Mene je to šokiralo. Ja imam dijabetes, jedan bubreg i bolesna sam. Skoro sam se srušila", prepričava Spomenka, donosi Provjereno. Video prilog na ovom linku.

Posljednji komentari

Povezane vijesti

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa