Projekt Klupska zima u Pulu donosi čak 73 koncerta

6
Jasmina Nina Kamber
Jasmina Nina Kamber

Klupska zima/Pula Live naziv je programa koji u Pulu u zimskom periodu donosi cijeli niz kvalitetnih koncerata, a sam program predstavljen je na konferenciji za novinare 28.12.. Riječ je o projektu koji će se pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji klubova Rock Caffe, Rock bar Mimoza, Rock klub Uljanik i Monteparadiso klub održati od 1. siječnja do 1. travnja 2019., a predviđena su čak 73 koncerata, od punka, rocka, bluesa, do jazza i metala.

Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek, ovim se projektom podupiru i podržavaju napori klubova i glazbenika da opstanu kvalitetne svirke uživo, a na zadovoljstvo brojne publike koja zna prepoznati kvalitetnu glazbu.

„Pula je oduvijek rokerski grad s jakom alternativnom scenom i to je nešto što valja očuvati i razvijati i upravo je to intencija ovog vrijednog projekta. Hvala organizatorima što su prepoznali potrebu za ovakvom inicijativom i što su se od početka spremno uključili, a veliko im hvala i na svemu što su svih ovih godina činili za naš grad u promociji i afirmaciji Pule kao pravog, istinskog rokerskog grada“, kazao je zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.

Pročelnica za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber kazala je kako danas, nažalost mnogi, posustaju pred lošim trendovima, no klubovi okupljeni pod Klupskom zimom/Pula Live zajednički se odupiru lakim notama i nastavljaju s organizacijom kvalitetnih koncerata rock, metal, jazz i punk bendova, a njihov rad i djelovanje poprima multiplikativne učinke.

„Zahvaljujući njima, još uvijek u našem gradu ima mjesta na kojima se može slušati kvalitetna glazba. U poplavi lošeg trenda gdje gotovo da ne možete pobjeći od lakih nota, zahvaljujući ovoj inicijativi olakšao je pristup publici našim vrsnim višestruko nagrađivanim  glazbenicima koji su odlučili ili ostati u Puli ili joj se vraćati bez obzira na vrlo sužen, skučen prostor za izražavanje“, dodala je Kamber.

Predsjednica Hrvatske glazbene unije, HGU Pula Nataša Petrić pohvalila je program kazavši kako je u današnje vrijeme lakih nota posebno važno stvoriti scenu u kojoj će glazbeniciimati mogućnost pokazati što znaju i upravo je u tome, kaže i vrijednost ovog projekta.

Svi uključeni organizatori zahvalili su Gradu Puli koji je prepoznao njihov rad i na ovaj način im odlučio dati potrebnu podršku. Inicijativi se priključio najstariji rock bar u Puli, Mimoza, a Anita Pamić kazala je kako je tijekom 37 godina djelovanja Mimoza ugostila vrhunske glazbenika s nizom koncerata. „Svake srijede imamo jazz, a subota je predviđena za rock tako da svatko može pronaći nešto za sebe“, kazala je Pamić.

Prema riječima voditelja Mirka Mocka, Rock Caffeu u kontinutietu već 25 godina na svojoj pozornici ugošćuje mnoge domaće i inozemne glazbenike, a tu je i organizacija Gitarijade koja je mnogim mladim glazbenicima svojevrsna odskočna daska.

O programu kluba s najdužom tradicijom urbanog kluba na ovim prostorima, Rock Kluba Uljanik koji neprekidno djeluje punih 57 godina, govorio je Željko Ilić. „U posljednjih nekoliko godina kao organizatori trudimo se očuvati alternativni glazbeni izričaj koji je odgojio brojne Puležane za sve nove, buduće generacije mladih koji tek dolaze“, kazao je Ilić i pohvalio inicijativu.

Program Klupske zime/Pula Live spremno su prihvatili i u Monteparadiso klubu te je Louis Abdelghani kazao kako kroz klub godišnje prođe preko sto bendova s autorskom glazbom, a već punih 27 godina organiziraju i jedan od najboljih punk festivala na ovim prostorima. Klupska zima/Pula Live donosi 73 koncerta u zimskom periodu od 1. siječnja do 1. travnja 2019. godine, odnosno 6-7 koncerata svaki tjedan. Cjelokupni program Klupske zime Pula Live dostupan je u tiskanim brošurama koja će dijeliti gradom, a bit će dostupan i na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr/live.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa