Konačno na slobodi: Pas Medo će za Božić jesti janjetinu u Peroju

2
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nakon tri godine kućnog pritvora, najslavniji lajavac u Hrvatskoj - pas Medo uživa na slobodi. Božić provodi u toplini svog doma u Peroju, a počastit će se i pravim specijalitetima - janjetinom i odojkom, piše 24sata.

Medo zna da je Božić i veseli ga to posebno doba godine.Nekako osjeća da je blagdansko ozračje a često njuška oko okićenog bora i čeka svoj poklon. Bor mu je prijatelj kojeg još na sreću nije obilježio. Stalno zuri u njega a iako ga kuglice ne privlače, svojim velikim repom je nemalo puta srušio bor kad je prolazio, kazao je Anton Šimunović iz Peroja, vlasnik najvećeg lajavca u državi, psa Mede.

Medo je bio "u zatvoru" zbog lajanja jer su ga prijavili susjedi a na kraju, nakon godina suđenja je ipak oslobođen. Neopisivo je sretan što je ta priča nakon tri godine iza njih.

- Godinama je od 22 navečer do 7 ujutro morao biti zatvoren zbog glasnog lajanja, a iako je na kraju oslobođen od strane pulskog suda i može neograničeno trčati po svom dvorištu, čim se spusti noć, on traži da uđe u kuću - priča vlasnik.

Zima je pa je bolje da je u toplome. Legne u kut pored kuhinjskog stola gdje je odabrao svoje mjesto i utone u san. Moram priznati da se odvikao od boravka u dvorištu jer sam ga stalno morao zatvarati u kuću po odluci suda. Sad Medo bira gdje će biti i pravi je car. Šest godina imam tog psa koji mi se zavukao pod kožu zbog svog posebnog karaktera. Od toga je tri proveo u zatvoru, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa