Horvat s Norvežanima i Kanađanima o Uljaniku

1
Foto: HRT
Foto: HRT

Uljanikov račun je blokiran, brodogradilište gubi poslove, radnici su sve nervozniji, a vremena za pronalaženje rješenja sve je manje. Sutra se u Puli održava sjednica Vlade samo s tom jednom temom, a o tome se danas raspravlja i na užem kabinetu koji se sastao u Banskim dvorima. Prije sutrašnje sjednice, premijer Andrej Plenković u Uljaniku će se sastati s predstavnicima radnika i Upravom, javlja HRT.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat danas se sastao i s norveškim naručiteljima."Razgovaramo s potencijalnim investitorima i od Uprave izabranim strateškim partnerom, pojavljuju se i drugi dionici zainteresirani za brodogradnju. Nemojte nas tjerati u donošenje nerezonskih odluka koje bi mogle imati teške posljedice", poručio je Horvat. 

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat izjavio je kako će konačno rješenje za Uljanik premijer predstaviti vrlo skoro. Na sjednici Vlade koja će se sutra održati u Puli bit će predstavljena povijest hrvatske brodogradnje i trenutno stanje, na temelju kojega će Vlada u idućih nekoliko dana odlučiti što i kako dalje, istaknuo je. Odgovarajući na upit za što Uprava Uljanika traži dodatnih 100 mil. eura, Horvat je rekao kako je u ovom trenutku plan restrukturiranja težak 584 milijuna eura. Participacija Vlade prema prvom modalitetu, koji Bruxelles smatra prevelikim, jest 60%, kaže Horvat, dodajući kako bi za Komisiju poželjan modalitet bio 50% Vlada, a 50% strateški partner, javlja HRT.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa