Uljanikovci idu kod Plenkovića, a Plenki ide kod Merkelice

0

Nekoliko stotina radnika Uljanika i 3. maja najavilo je svoj odlazak pred Banske dvore u ponedjeljak, 27. kolovoza. Tamo će ih sigurno netko dočekati, ali ne i premijer Andrej Plenković.  

Naime, predsjednik Vlade Andrej Plenković boravit će u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, 27. i 28. kolovoza 2018. godine, gdje će se susresti s kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel te saveznim ministrom gospodarstva i energetike Peterom Altmeierom.

Po dolasku u Berlin, predsjednik Vlade sastat će se s predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu, a drugog dana posjeta održat će predavanje na temu "Hrvatska i budućnost EU" u Zakladi Konrad Adenauer te se susresti s predstavnicima Udruženja njemačkih industrijskih i trgovinskih komora. 

Uz predsjednika Vlade bit će državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Terezija Gras, državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman, pomoćnica ministrice vanjskih i europskih poslova Zrinka Ujević, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Zdenko Lucić, priopćeno je iz Vlade RH.

Iz istog razloga u iduća dva dana premijer Plenković neće moći primiti ni gradonačelnika Pule Borisa Miletića i istarskog župana Valtera Flega, koji su također zatražili sastanak s njim. (N.Č.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa