Monika Udovičić: Prvi put u povijesti sjednica Vlade bit će u Istri

0
Monika Udovičić, Jurica Šiljeg i Andrej Plenković
Monika Udovičić, Jurica Šiljeg i Andrej Plenković

"Po prvi puta u povijesti sjednica Vlade Republike Hrvatske održati će se u Istri. I to upravo na polovici mandata Vlade Andreja Plenkovića, dvije godine nakon provedenih parlamentarnih izbora u rujnu 2016. godine. Važno je napomenuti da održavanje sjednice Vlade RH u Istri ima svoju težinu - potpisat će se niz ugovora, što će imati vrlo konkretne i mjerljive učinke.", rekla je 22. kolovoza Monika Udovičić, tajnica HDZ-a Istarske županije, najavivši taj događaj. Sve to, nastavila je Udovičić, dolazi nakon što je Vlada RH dala jamstvo Uljaniku u siječnju ove godine u iznosu od 96 milijuna eura, čime je omogućeno dosadašnje funkcioniranje Uljanika.

Ministrica Žalac u Puli je ranije potpisala ugovore u vrijednosti od 100 milijuna kuna za izgradnju hospicija, zatim za privođenje kraju izgradnje nove pulske bolnice gdje Vlada RH sudjeluje u financiranju od 75%, odnosno 450 milijuna kuna. Rađeno je i na stabilizaciji problema u Savudrijskoj vali, dodjeli imovine Porečkoj i Pulskoj biskupiji te rješavanju problema CIMOS-a o kojem je ovisilo više od tisuću radnih mjesta.

"Vlada Andreja Plenkovića u dvije godine napravila je više za Istru nego bilo koja Vlada do sada. Prisjetimo se Kukuriku koalicije, Vlade u kojoj je sudjelovao i sam IDS, pa čak ni u to vrijeme sjednica se nije održala u Istri, a građani Istre nisu od koalicije imali značajnih koristi. Ministarstva intenzivno rade na pripremi sjednice u Puli, imamo još 20-ak dana da pripremimo potrebne materijale za ugovore koji će se potpisivati. Sve će biti spremno. Za nas u Istri će to biti kruna polovice mandata ove Vlade. Osobno sam jako zadovoljna, zahvalna Premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima - na ovaj način teme kojima su stvarane podjele padaju u drugi plan, na dnevnom redu je bolji život naših sugrađana, zaštita i otvaranje novih radnih mjesta, rast i razvoj. A upravo smo to komunicirali u našem izbornom programu.", izjavila je Udovičić.

"Premijer Andrej Plenković prepoznao je važnost dijaloga i suradnje nad podjelama i animozitetima kojima neki pokušavaju politički profitirati. Suradnja i dijalog uvijek su bili izbor HDZ-a, to je nasljeđe prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. U tom duhu Vlada RH nastavlja podupirati projekte koji podižu standard građanima. Nakon Vukovara, Siska, Knina i Splita, ovo će biti šesta sjednica Vlade Republike Hrvatske u mandatu predsjednika Andreja Plenkovića koja se održava izvan Zagreba.", zaključila je.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa