Otvorena nova mrtvačnica u Svetom Lovreču Labinskom

0
Načelnica Glorija Paliska, vlč. Ivan Mlikota i vijećnik Dalibor Kvaternik
Načelnica Glorija Paliska, vlč. Ivan Mlikota i vijećnik Dalibor Kvaternik

„Ovakvi nas objekti podsjećaju na tužne životne trenutke, no važan su dio našeg života, a time i komunalne infrastrukture“, kazala je raška načelnica Glorija Paliska 21. srpnja na mjesnom groblju u Sv. Lovreču Labinskom gdje je prigodnom svečanošću obilježen završetak izgradnje mrtvačnice. Prisutni su bili mještani Sv. Lovreča Labinskog i okolice, predstavnici Općine Raša, labinskog komunalnog društva 1. Maj te izvođača radova.

Načelnica je naglasila da je za izgradnju mrtvačnice iz proračuna Općine izdvojeno 760 tisuća kuna. Pridoda li se tome i ulaganje Općine u rješavanje imovinskopravnih odnosa, projektnu dokumentaciju te uređenje parkirališta, proizlazi da je Općina u protekle četiri godine za uređenje groblja u Sv. Loveču izdvojila 1,5 milijuna kuna.

Objekt nove mrtvačnice, površine 73 m2, sastoji se od odarnice, boravka opremljenog kuhinjom, hladnjakom i stolom, spremišta, sanitarnog čvora i trijema. Izgrađena je i sabirna jama, vanjski plato uređen je pijeskom i betonskim opločnicima, zasađene su tise i cedrovi, koji uokviruju sliku novog objekta. Objekt je blagoslovio velečasni Ivan Mlikota, podsjetivši da u trenucima tuge kada sahranjujemo tijela naših najbližih, mislima moramo biti okrenuti nebesima.

U idućem razdoblju planira se srušiti stara mrtvačnica, na čijem će se mjestu izgraditi 35 novih grobnih mjesta. Na skromnoj svečanosti, zadovoljni novom infrastrukturom, prisutni su nazdravili uz zdravu dozu crnog humora i poželjeli da im ovaj objekt čim kasnije zatreba. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa