Kamp vatrogasne mladeži u Fažani: oaza učenja i odmora

0
Jedna od smjena u Kampu vatrogasne mladeži Hrvatske u Fažani
Jedna od smjena u Kampu vatrogasne mladeži Hrvatske u Fažani

U Fažani od 18. lipnja djeluje 23. Kamp vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice. Tijekom ove godine program rada Kampa vatrogasne mladeži realizirat će se u 11 smjena po sedam dana od 18. lipnja do 3. rujna 2018. godine. U 11 smjena u Kampu će boraviti oko 1.500 članova vatrogasne mladeži i njihovih voditelja iz vatrogasnih zajednica hrvatskih  županija i Grada Zagreba te mladež iz drugih zemalja. U prvoj smjeni boravila su 94 člana vatrogasne mladeži.

Zapovjednica II. smjene Renata Topolovec (predsjednica Savjeta vatrogasne mladeži  Primorsko –goranske županije), ističe da svakog jutra poslije sastanka voditeljstva kampa i doručka djece, slijedi program obuke i osposobljavanja te vježbe vatrogasne olimpijade i sportske igre. Dio tog programa odvija se i poslije podne, a uvečer se organizira zabavni program. Ovoj smjeni sa 61 članom vatrogasne mladeži na raspolaganju je i novi sportski teren za košarku i mali nogomet uz postojeće igralište za odbojku, dok se na drugoj strani kampa i dalje nalazi vatrogasna oprema za vježbe mladeži.

“ Prvi put boravimo u ovom lijepom kampu gdje se odvija zanimljiv program za mlade. Danas smo posjetili Aquarium Pula koji se nalazi na interesantnoj lokaciji i  na veoma zanimljiv način prikazuje ljepote i raznolikosti podmorskog života“, kaže Saša Kovačević, predsjednica Prostovoljnog gasilskog društva Šinkov Turn iz općina Vodice u Sloveniji.

 „U ovom kampu uvijek je lijepo boraviti, a iz naše Vatrogasne zajednice ima nas dvadesetak. Svi su veoma zadovoljni s programom, i sa hranom također“, rekla je Milica (Mimi) Čajić iz Vatrogasne zajednice Grada Zagreba .

„Kamp mi se sviđa i zadovoljan sam u svakom pogledu.  Tu nam je prilika i da se pripremamo, da vježbamo  za ovogodišnje državno natjecanje u Zadru“, veli  Kristijan Kerošević, DVD Granešina.

 Sara Lucija Perić tekođer dolazi iz DVD Granešina: “Četvrti dan sam ovdje i sasvim sam zadovoljna. U mladeži sam četiri godine i sviđa mi se vatrogastvo. Tu je društvo odlično, hrana je za deset i ništa ne bih mijenjala.“

 „Svaka godina u Fažani novo je iskustvo, upoznaju se nova društva, stječu poznanstva i prijateljstva. Za mladež je kamp u Fažani izvrsna oaza učenja i odmora, a djeca su zaista dobra. Nema tu nikakvih problema i svi se jako zadovoljni boravkom“, istaknula je voditeljica grupe mladeži  Vatrogasna zajednica Grada Zagreba Sanja Šamet. Dodajmo da restoranske usluge i posluživanje hrane u Kampu i ove godine, temeljem provedenog natječaja, obavlja Ugostiteljski obrt ,,Frako" iz Pule. (Tekst i foto: Asim Čabaravdić )

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa