Diplomom do boljih mogućnosti na tržištu rada

0
Primatelji svjedodžbi o završetku Programa obrazovanja odraslih
Primatelji svjedodžbi o završetku Programa obrazovanja odraslih

U povodu kraja školske godine Diopter – otvoreno učilište održalo je 28. lipnja  svečanu dodjelu završnih svjedodžbi na terasi Zajednice Talijana Pula. Polaznici programa obrazovanja odraslih, njih 60-tak, primilo ih je iz ruku ravnateljice Učilišta Maje Milovoj.  Upsješno su završili programe za zanimanja Ekonomist/ica, Komercijalist/ica, Građevinski tehničar/ka, Opći poljoprivredni tehničar/ka, Tehničar/ka cestovnog prometa, Vozač/ica motornog vozila, Prodavač/ica, Kuhar/ica, Slastičar/ka i Konobar/ica.

U proteklih 10 mjeseci polaznici su pohađali nastavu, polagali ispite te u konačnici uspješno obranili svoje završne radove i stekli navedena zvanja. Zanimanja koja su stekli verificirana su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te se upisuju u e-knjižicu. Samim time, polaznicima će stečena znanja, kvalifikacije i vještine omogućiti veću konkurentnost na tržištu rada, ali i priliku za samozapošljavanje i daljnji razvitak svojih kompetencija.

Ravnateljica učilišta naglasila je da je ova godina bila vrlo dinamična za učilište, ali i vrlo uspješna. Ulaganje u cjeloživotno obrazovanje je ulaganje u vlastitu budućnost, a koliko truda polaznici ulažu u svoje obrazovanje, posebno su pokazali oni polaznici kojima je nastavničko vijeće, uz svjedodžbe, dodijelilo i pohvalnice za izniman uspjeh i zalaganje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa