Poreč: Održan prijem i obilježen Dan antifašističke borbe

0

Povodom Dana obilježavanja antifašističke borbe 22. lipnja, gradonačelnik Loris Peršurić primio je 21. lipnja u Maloj vijećnici delegaciju Udruge antifašističkih boraca Poreštine predvođenu predsjednikom Arduinom Matoševićem. Izrazivši zadovoljstvo što uz dolazeći državni praznik antifašizma prima predstavnike porečkih antifašista, Peršurić je istaknuo da upravo Istra i Poreč vrijedno njeguju i čuvaju antifašističke vrijednosti.

– Osim većih obilježavanja poput 75. godišnjice Rušnjaka koja nam predstoji ove godine, brinemo i održavamo spomenike NOB-a na cijelom području grada. Ove godine obnovili smo spomenike u Žbandaju, Radmanima i u Poreču na rivi pokraj Vile Polesini, a nastavit ćemo i dalje., rekao je Peršurić. Predsjednik Udruge Matošević zahvalio je gradonačelniku na prijemu i suradnji kako s Gradom, tako i s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Nakon prijema, Dan antifašističke borbe delegacije su obilježile na Narodnom trgu i Trgu Joakima Rakovca. Nazočni su bili gradonačelnik Peršurić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Poreča Adriano Jakus, te predstavnici UAB-a i UDVDR-a. Polaganje vijenaca započelo je kod spomenika na Narodnom trgu gdje je vijenac položen, a potom se otišlo do Trga Joakima Rakovca gdje je također položen vijenac na spomen obilježju narodnom heroju Joakimu Rakovcu. Vijenci su položeni i na spomenicima palim borcima u Fuškulinu, Žbandaju, Novoj Vasi i Baderni.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa