U Kaldiru ove nedjelje kreće Plac od fruti

0

Kaldir kraj Motovuna predstavlja pravi voćarski raj. Tamo se uzgajaju razne sorte voća, točnije više od 60 posto voćaka koje se distribuira u Istri dolazi upravo iz Kaldira.Upravo tom namjerom povela se mlada Udruga Kaldir još prošle godine pokrenuvši „Plac od fruti“, a cilj i želja im je da se brendira „Kaldirsko voće“ i ono najbitnije da kupci prepoznaju razliku. Ovu nedjelju 27. svibnja kreće drugu godinu za redom Kaldirski plac gdje će se moći direktno od OPG-ova kupiti svježe i trenutno aktualno voće.

Na placi izlažu: OPG Bertoša Samoel, OPG Beletić Davide, OPG Rabak Andrej, OPG Laganis Tarcizio, OPG Božić Aleksandra, OPG Bon Aldo i OPG Cvitko Kristijan. Plac će se održavati ispred škole u Kaldiru i to od 8 – 11 sati, a u slučaju kiše seli se u školu.Ovu nedjelju su tako u ponudi trešnje i jagode, a pronaći će se i koja voćna prerađevina, ali u prvom planu su svježe voćke kojih u vrijeme održavanja Fešte od fruti u listopadu nema u tolikoj mjeri.

Najavljujemo sve datume ovogodišnjeg placa: 27.05., 10.06., 24.06., 08.07., 22.07., 05.08., 19.08., 02.09. i 16.09.

Pozivamo svih da u nedjelju da dođu po svježe voće u Kaldir. Cijeloj ideji pomoć i podrška su Općina Motovun i Turistička zajednica Općine Motovun.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa