Supružnici iz Pule: U Hrvatskoj je lijepo, ali je teško uspjeti (video)

0
Foto: 24sata
Foto: 24sata

Nikad se ne bi odselili iz Hrvatske u inozemstvo.Ovdje smo stvorili naš mali raj u kojem uživamo s dvoje djece. Lijepo nam je i ne bi ništa mijenjali, kazali su pulski supružnici Sara Paulišić (31) i Ivan Juran (34). Zajedno sa desetomjesečnim Entonyjem i kćerkicom Emily (2,5) žive u obiteljskoj kući Ivanovih roditelja. Imaju svoj stan. Priznaju da je bez kredita za kupnju stana puno lakše i neopterećenije živjeti. Iako je na porodiljnom dopustu, Sara inače radi u jednom vrtiću kao odgojiteljica, a Ivan ima svoju privatnu firmu sa pumpama za vodu, piše 24sata.

- Mjesečni budžet nam je dovoljan, oko 15.000 kuna. Moja plaća je oko 6.000 kuna, a ostatak zaradi suprug. Imali smo potporu roditelja kada smo se odlučili na zajednički život prije četiri godine jer i ja sam u tom trenutku imala stan, ali smo se odlučili živjeti u kući Ivanovih roditelja. Moj stan iznajmljujemo i to je odličan dodatni prihod. Ne trošimo previše, ali isto tako ne moramo razmišljati previše o tome 'što ćemo sutra', jer su naše plaće za hrvatske prilike solidne - priznala je Sara.

Kažu da su od samog starta zajedničkog života imali sreće jer nisu krenuli od nule, zahvaljujući roditeljima koji su im pomogli.

- U Hrvatskoj je lijepo, ali je teško boriti se i uspjeti. Voljeli bi da država više pazi na obrazovanje i da se tu dogode pomaci jer su u pitanju djeca koju sutra trebamo izvesti na pravi put. Bez obzira na to volimo morsku klimu i miran obiteljski život u Puli. Nikad nismo razmišljali o napuštanju naše zemlje - rekli su.

Imaju i automobil na koji mjesečno troše oko 1.000 kuna, za benzin. Djeca su još uvijek mala, posebno Entony koji još nosi pelene pa se i za to izdvaja oko 300 kuna na mjesec.

- Najviše zapravo trošimo na hranu, oko 3.000 kuna, dok nam režije dođu oko 2.500 kuna. Kada se sve to zbroji, ipak nam ostane nešto od plaća za malena putovanja. Ne trošimo previše na odjeću jer supruga nije od onih koje moraju imati nove torbice,cipele..., a ne pušimo i ne pijemo alkohol, pa se i tu dosta uštedi - odali su, donosi 24sata, gdje možete pogledati i video.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa