U Puli i Rovinju tečajevi hrvatskog za azilante

0
Foto: Jutarnji list
Foto: Jutarnji list

Država i ove godine planira podijeliti više od pola milijuna kuna gospodarskim subjektima, ovoga puta u 12 gradova - ustanovama za obrazovanje odraslih, školama stranih jezika, pučkim učilištima i inima registriranim za obrazovanje - koji zadovolje uvjete iz natječaja za učenje azilanata hrvatskom jeziku, piše Jutarnji list.

Dana 2. svibnja istječe rok za dostavu ponuda iz javne nabave koju je sredinom travnja raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a kako proizlazi iz dokumentacije, svakom je pojedinom gradu preciziran iznos, kao i broj očekivanih skupina, odnosno korisnika tečaja.

Planiranih skupina je ukupno 29, uz naznaku da svaka može imati između 12 i 20 azilanata. Uzmemo li srednju vrijednost po skupni, ispada da se na tečajevima hrvatskog jezika očekuje oko 460 azilanata. Za Zagreb je procijenjen najveći broj skupina, sedam, uz iznos od 144.600 kuna, slijedi Kutina s pet skupina i procijenjenom vrijednošću nabave od 103.500 kuna, Zadar s četiri skupine (82.800 kuna), dok primjerice Pula, Rovinj, Dubrovnik i Vinkovci dobivaju plan s po jednom skupinom, odnosno 20.700 kuna, donosi Jutarnji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa