Puljani ne znaju tko im je predsjednik Gradskog vijeća (video)

0
Iz ankete o poznavanju pulske gradske vlasti
Iz ankete o poznavanju pulske gradske vlasti

Postoji vic o tome zašto političari ne vole infrastrukturu. Odgovor glasi: skupa je, komplicirana za izvođenje, a na kraju se ništa vidi. To je zapravo istina – narod sve što je dobro prima zdravo za gotovo i odmah zaboravi tko je za to zaslužan. Zato političari uvijek nastoje biti u središtu pozornosti, nastoje stalno podsjećati građane da su tu, da nečemu služe i da su im potrebni.

Potvrda da im je to zaista potrebno je naša kratka anketa u kojoj smo prolaznicima na pulskoj tržnici postavili pitanja tko je predsjednik Gradskog vijeća Pule, tko je gradonačelnik, tko su njegovi zamjenici i tko je predsjednik IDS-a. Od deset upitanih nitko nije znao da pulskim gradskim vijećem predsjedava Tiziano Sošić, ali svi su znali da je gradonačelnik Boris Miletić.

„Pobjednici“ ankete su gospođa i gospodin koji su osvojili tri boda ili možda bolje reći dva i pol boda. Kod njih nije bilo dvojbe da je Boris Miletić ujedno i predsjednik IDS-a, a na pitanje tko su zamjenici gradonačelnika odgovorili su polovično: gospođa zna da je jedan od njih Robert Cvek i to zahvaljujući tome što je na tržnici dijelio jaglace, a gospodin zna oba jer je aktivni član IDS-a, ali ne zna njihova imena i prezimena tj. nije znao da uz Cveka tu dužnost obnaša i Elena Puh Belci. (Tekst: Robi Selan, foto i video: Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa