Predstavljene osnove programa restrukturiranja brodogradilišta Uljanik

0

Nakon što su Uprava i Nadzorni odbor Uljanika d.d. odabrali Kermas energiju za strateškog partnera, na sjednici 28. ožujka, sukladno Smjernicama Europske komisije o državnim potporama za sanaciju i restrukturiranje nefinancijskih poduzetnika u teškoćama te Odluci Vlade o davanju državnog jamstava u korist Hrvatske poštanske banke, i drugih poslovnih banaka u zemlji i inozemstvu, za kreditno zaduženje društva Uljanik Brodogradilište d.d., Pula radi provedbe procesa sanacije i financijske konsolidacije društva potrebno je u što je moguće kraćem vremenskom roku izraditi održiv program restrukturiranja.

S tim u vezi,  danas je na tu temu održan sastanak na kojem su, uz predstavnike Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, sudjelovali predstavnici Ministarstva financija, društva Hrvatska brodogradnja Jadranbrod, predsjednik Uprave Uljanika i predsjednica Nadzornog odbora Uljanik te predstavnici društva Kermas energija.

Sukladno navedenim Smjernicama Europske komisije i Odluci Vlade Republike Hrvatske od 11. siječnja 2018. godine te dobivenoj suglasnosti od strane Europske komisije na predmetnu Odluku od 22. siječnja 2018. godine, Društvo je u obvezi u roku od 6 mjeseci izraditi održiv program restrukturiranja.

Na današnjem sastanku od strane Uprave društva Uljanik d.d. i angažiranog savjetnika, koji sudjeluje u izradi programa restrukturiranja, prezentirane su osnovni dijelovi istog. Prema navodima, Program restrukturiranja bit će baziran na tri osnovna elementa; finaliziranju knjige narudžbi, transformaciji brodogradnje i diversifikaciji poslovanja.

Isto tako dogovoreno je da prvi nacrt Programa restrukturiranja bude dostavljen Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstvu financija tijekom idućeg tjedna. Usvajanje Programa restrukturiranja od strane Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije predstavlja uvjet za početak procesa restrukturiranja u društvu Uljanik Brodogradilište. Uprava društva Uljanik d.d. očekuje da će se isto dogoditi do početka lipnja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa