Miletić nakon izjave bernardića

'Nadam se da će se SDP pozicionirati kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a'

0
Boris Miletić
Boris Miletić

Predsjednik IDS-a Boris Miletić reagirao je 28. ožujka na izjave predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je, gostujući u jednoj radijskoj emisiji izjavio, između ostalog, da je „IDS omogućio HDZ-u tihu okupaciju Istre“. Miletićevu reakciju donosimo u cijelosti.

„Teško mi je komentirati nesuvisle izjave. S Davorom Bernardićem imamo korektnu suradnju i ne znam što je time htio reći. Pretpostavljam da je na neki  čudan i potpuno neuvjerljiv način htio skrenuti pažnju s priče o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a. Svi znamo kako HDZ prolazi, odnosno ne prolazi u Istri i izjave o okupaciji Istre na tragu su znanstvene fantastike.

Činjenica je da SDP-u u Istri pada rejting, ali za to im nije kriv IDS. Nadam se da će što prije riješiti svoje probleme i pozicionirati se kao prava oporba HDZ-u, poput IDS-a i GLAS-a. 

Podsjetit ću da su IDS i GLAS natjerali Vladu da Istanbulsku konvenciju uopće stavi na dnevni red, da je IDS predložio zakon kojim će se oštro sankcionirati ustaški pozdrav i tako redom. Ništa od toga, na žalost, nije došlo od SDP-a.

Ja se ipak nadam da  SDP neće ići u koaliciju s HDZ-om, da će se izvući iz krize u koju je upao, da će početi aktivnije zagovarati liberalne vrijednosti i da će se pridružiti pravim opozicijskim akcijama koje vode IDS i GLAS.“, rekao je Miletić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa