Poreču 2,4 milijuna kuna za cestu Garbina-Valkarin

0

U prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u Zagrebu 8. veljače potpisan je Ugovor o rekonstrukciji spojne prometnice između Garbine i naselja Valkarin, koji je ispred Grada Poreča potpisao gradonačelnik Loris Peršurić.

Grad Poreč prijavio je na Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2014. do 2020. godine unutar Mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima) projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Grbina-Valkarin'“. Projekt će biti sufinanciran u stopostotonom iznosu, odnosno s 2.409.944,38 kuna.

- Samo u prosincu Poreč je povukao 5 milijuna kuna kroz EU fondove – i to za rekonstrukciju reciklažnog dvorišta Košambra te za rekonstrukciju ceste Garbina-Valkarin. Iako je Poreč jedan od najrazvijenijih gradova u Hrvatskoj te najrazvijeniji grad u Istri, indeks razvijenosti zna nam biti i teret jer smo često prerazvijeni za povlačenje nekih sredstava iz EU fondova. Međutim, uspješno povlačenje sredstava za ovu prometnicu dodatan je motiv da se i dalje prijavljujemo na raspisane natječaje s gotovim projektima i dokumentacijom. Zahvaljujem Ministarstvu poljoprivrede na ukazanom povjerenju, ne samo na ovom projektu, već i na projektu navodnjavanja Červar Porat-Bašarinka vrijednom 104 milijuna kuna, kao i organizaciji Crofish sajma u porečkoj dvorani Žatika, rekao je prilikom potpisivanja ugovora porečki gradonačelnik Peršurić.

Po raspisivanju natječaja i odabiru izvođača, rekonstrukcija prometnice planirana je u dužini od sveukupno 2,5 kilometara, a uključuje uređenje postojeće nerazvrstane ceste, kolničku konstrukciju, oborinsku odvodnju i prometnu signalizaciju.

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa