U grmlju na Bujštini zatečena četiri Turčina

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Bujska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, policajci su  9. siječnja oko 21.15 sati kod mjesta Gadari na području Buja, u grmlju zatekli 29-godišnjaka  i četiri Turčina koji su pokušali nezakonito prijeći državnu granicu. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 29-godišnjak pokušao pomoći četvorici turskih državljana, (dvojici 24-godišnjaka, 22-godišnjaku i 18-godišnjaku) da nezakonito prijeđu u R Sloveniju te ih preuzeo kod mjesnog groblja u Kaštelu.

Nakon toga uputili su se pješice kroz šumu s namjerom da zaobiđu granični prijelaz, no, zatekli su ih policajci. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, 29-godišnjak je u večernjim satima, 10. siječnja priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske dok zbog pokušaja nezakonitog prelaska državne granice protiv četvorice turskih državljana slijedi adekvatna prijava.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa