Vodeći ruski geofizičar u Labinu će graditi turistički kompleks 

0
Potpisivanje ugovora o financiranju Urbanističkog plana uređenja sela Šikuli
Potpisivanje ugovora o financiranju Urbanističkog plana uređenja sela Šikuli

U sjedištu Grada Labina 12. prosinca potpisan je Ugovor o financiranju Urbanističkog plana uređenja sela Šikuli nedaleko Labina. Ugovor su potpisali gradonačelnik Valter Glavičić i Valery Garipov, vlasnik tvrtke Rezidencija Šikuli.

Da podsjetimo, Gradsko vijeće Labina je na sjednici održanoj 3. kolovoza 2016. godine na prijedlog ruskog investitora donijelo Odluku o izradi Urbanističkog plana Šikuli, kojeg će u cijelosti financirati tvrtka Rezidencija Šikuli.

Nositelj izrade Urbanističkog plana je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju Grada Labina, a izrađivač je tvrtka Urbanistica d.o.o. iz Zagreba.

Obuhvat plana iznosi oko 13 hektara i obuhvaća područje građevinskog dijela starog sela Šikuli, turističkog razvojnog područja površine 5,1 hektar s najviše 400 ležaja, te prostor za sport i rekreaciju, a sve u skladu s Prostornim planom uređenja Istarske Županije.

Tko je Valery Garipov?

Valerij Garipov, jedan od najboljih i vodećih ruskih geofizičara, rođen je 1944. godine u gradu Kargali u tatarskoj autonomnoj republici. Studirao je na Kazanskom sveučilištu i 1969. diplomirao na geofizičkom odjelu. Nakon toga se u zapadnom Sibiru bavio eksploatacijom nafte i plina, a 1983. godine postaje generalni direktor tvrtke u Njižnjievartovsku.

Četiri godine kasnije postaje zamjenik direktora odjela za geofizičke radove pri sovjetskom ministarstvu za industriju goriva, 1993. načelnik odjela za geofizičke radove ruskog ministarstva za goriva i energetiku, a 1996. postaje zamjenik ruskog ministra za goriva i energetiku. Na tome mjestu ostaje do 2001., kada odlazi u mirovinu.

Otad je predsjedatelj pododbora za razvitak industrije goriva pri trgovačko-industrijskoj komori Rusije. Utemeljitelj je i počasni predsjednik svjetskog udruženja geofizičara.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa