Dođite na smotru maslinovog ulja Kanfanarštine!

0
Sa Smotre maslinovih ulja Kanfanarštine
Sa Smotre maslinovih ulja Kanfanarštine

Nakon što je u Kanfanaru prošle godine održana prva smotra mladog maslinovog ulja Kanfanarštine, 2. prosinca s početkom u 17 sati održat će se i drugo izdanje ove manifestacije kojoj je ideja poticati maslinarstvo na području Općine Kanfanar i analizirati kvalitetu ulja maslina s ovog područja.

Dok je smotra prošle godine okupila 35 izlagača, ovog je puta broj izlagača još i veći tako da će svoja ulja predstaviti njih 41, a kojima se masline nalaze na području Općine Kanfanar. Sva su prijavljena ulja ocijenjena kroz kemijsku i organoleptičku analizu, a ono najbolje u subotu će biti i nagrađeno.

Program smotre počet će u 17 sati predavanjem agronoma Edia Družetića o aktualnostima u maslinarstvu, nakon čega će se prije samog proglašenja rezultata posjetitelje upoznati i s metodama ocjenjivanja ulja i faktorima koji utječu na rezultate analize. Osim degustacijskog i edukativnog dijela smotre, u Domu mladih gosti će moći uživati i u gastronomskom kutku.

Da je maslinarstvo u Kanfanaru u pravom uzletu potvrđuju i podaci iz prijava izlagača za sudjelovanje na smotri prema kojima njih čak 30 planira u budućnosti zasaditi još maslina i to, prema sadašnjim procjenama maslinara, ukupno preko 900 novih stabala. Upravo s ciljem poticanja na maslinarstvo, za čiji je uzgoj kanfanarsko područje prepoznato kao idealno, Općina Kanfanar svim je sudionicima smotre omogućila besplatne analize ulja, uz podršku Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa