Općina Medulin

Najmlađima setovi za odvojeno prikupljanje otpada

0
Banjolske osnovnoškolke s novim kontejnerima za otpad
Banjolske osnovnoškolke s novim kontejnerima za otpad

U Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Područna škola Banjole usrijedu, 22. studenog održana je konferencija za medije u povodu podjele edukativnih kompleta za odvojeno prikupljanje otpada svim odgojno-obrazovnim ustanovama s područja Općine Medulin.

Podijeljeni kontejneri imaju oblik delfina, medvjeda i žabe, a cilj im je na zabavan način educirati i potaknuti najmlađe stanovnike Općine Medulin da uz igru nauče ili nadopune svoje znanje o pravilnom odvajanju papir i kartona, stakla, plastike i metala. Podjela edukativnih kontejnera za odvajanje otpada vrtićima i osnovnoj školi dio je višegodišnje informativno-edukativne kampanje o pravilnom gospodarenju otpadom pod nazivom "Saberi se...POBERI SVE" koju provode Općina Medulin i komunalna tvrtka Med Eko Servis u suradnji s udrugom Zelena Istra.

Novinarima, uvaženim gostima, učenicima i učenicima te učiteljima i učiteljicama Eko škole u Banjolama obratili su se Damir Demarin, zamjenik načelnika Općine Medulin, Enco Crnobori, član uprave komunalne tvrtke Med Eko Servis Dragica Dorić, ravnateljica osnovne škole dr. Mate Demarina te Rudija Pavličević, stručna suradnica na projektima udruge Zelena Istra. 

Po završetku konferencije za medije učenici i učenice POŠ Banjole razveselili su prisutne  kulturno-zabavnim programom tijekom kojega su kroz pjesmu i recitaciju predstavili sve ono što marljivo rade kao eko škola te na taj način uvelike pridonose zašiti okoliša i prirode. Učeničkih uspjeha i rezultata, kako je naglasila ravnateljica škole, ne bi bilo bez "eko vila", odnosno učiteljica Jasminke Zović i Martine Jakovčić koje su ujedno i koordinatorice eko škole.  

Cjelokupna manifestacija u POŠ Banjole dio je obilježavanja "Tjedna smanjenja nastanka otpada u Istri" koji su u Puli, Umagu, Ližnjanu i Medulinu organizirali Istarska županija i udruga Zelena Istra, a kojemu se pridružila i komunalna tvrtka Med Eko Servis te Općina Medulina. "Tjedan smanjena nastanka otpada u Istri" dio je Europskog tjedna smanjenja nastanka otpada (EWWR 2017) koji se održava od 18. do 26. listopada i tijekom kojega je održano 13 tisuća zabavnih događanja s ciljem osvješćivanja i edukacije o važnosti smanjenje nastanka, ponovne uporabe i recikliranja otpada.(Foto: Mario Rosanda)

Mario Rosanda

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa