Modna dizajnerica iz Pule nominirana u Berlinu za prestižnu nagradu

0
Bojana Drača
Bojana Drača

Vrlo utjecajni i ugledni medijski div WeltN24 u vlasništvu Axela Springera sa sjedištem u Berlinu svake godine bira mlade talente iz svijeta umjetnosti, mode i općenito životnog stila pod nazivom "Ikone budućnosti". Na natječaj se nije moguće osobno prijaviti već je to diskretni izbor tima iz WeltN24. Mladi talenti biraju se u 10 kategorija: model, društveni talent – bloger, glumac i glumica, moda, design, hrana, životni stil, kultura, umjetnost i kreacija, izumiteljstvo, piše Dnevnik.hr.

Od deset nominiranih u području mode ove je godine i Bojana Drača kojoj OVDJE možete dati svoj glas. Bojana već nekoliko godina s uspjehom radi i stvara u Berlinu i radi isključivo po principima održive mode.

U glavnom gradu Njemačke talentirana Bojana Drača utemeljila je modni brand "Farrah Floyd" poznat u svijetu mode zbog promicanja održivog razvoja i ekologije. Upravo to stoji i u obrazloženju predlagatelja uz naglasak da Bojana kao dizajner promiče održivu modu po principu "nula otpada" ("zero waste"). U praksi to znači da Bojana priliko dizajniranja odjeće ne baca ništa od materijala te sve radi koristeći pravokutne komade materijala režući ih pod kutom od 90 stupnjeva te ne koristi dugmad ni patente želeći minimizirati otpad.

Bojana Drača se još od srednje škole koju je završila u Puli zanimala za modu i design. Studirala je tekstilni design u Ljubljani, a potom je nastavila školovanje u Berlinu gdje živi od 2010. godine. Međunarodni poslijediplomski studij umjetnosti i mode završila je na uglednom berlinskom ESMOD-u i to baš s temom "Održivost u modi". Dobitnica je više nagrada za svoje kreacije u Ljubljani, Londonu, Hong Kongu, Njemačkoj. Trenutno radi na novoj kolekciji Savage Boulevard, a nedavno je imala modnu reviju u prostorijama VW na Unter den Linden u Berlinu. Bila je to revija koja promiče održivu modu pod nazivom Driving Sustainability.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa