Ceste u Jasenovici, Štifanićima i Stanciji Diklić dobile asfalt

0
Radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta
Radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta

Po završetku ljetne turističke sezone, Grad Poreč nastavio je s asfaltiranjem nerazvrstanih prometnica na svom području. Radovi su obuhvaćali asfaltiranje postojećih makadamskih putova u naseljima Jasenovica, Štifanići i Stancija Diklić. U naselju Stancija Diklić asfaltiran je dio makadamskog puta na kraju naselja prema Musaležu.

Prometnica je duljine 105 m i širine 4,5 m s ljevkastim proširenjem na spoju s prometnicom koja vodi prema naselju Musalež. Asfaltiranjem spoja između ova dva naselja stvoreni su uvjeti za prometovanje školskog autobusa kroz naselje.

U naselju Jasenovica asfaltirana je prometnica u dužini od 140 m između kućnih brojeva 22 i 23, dok je u naselju Štifanići asfaltirana prometnica koja počinje kod dječjeg igrališta do kućnog broja 9B u dužini od 170 m i širine između 3,20 i 3,80 m. Osim navedenih asfaltiranja, u naselju Kadumi je postavljanjem rubnjaka uz nerazvrstanu cestu riješen problem ispiranja materijala s bankine prometnice, koji bi prilikom većih oborina završavao na državnoj cesti, čime je povećana sigurnost prometovanja na navedenim cestama.

Radove je izvelo pulsko poduzeće Cesta temeljem ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i puteva na području Grada Poreča za 2017. i 2018. godinu, a asfaltiranje na području Grada Poreča-Parenzo će se u narednom razdoblju nastaviti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa