Pas četiri dana skapavao u jami dubokoj 20 metara

0
Montaža: 100posto.hr
Montaža: 100posto.hr

Ljudi su prošli nemoguće kako bi spasili jednog lovačkog psa, žena koja je to zabilježila kamerom objasnila je što se dogodilo, kao i zahvaliti svima koji su sudjelovali u akciji. Prošlog četvrtka pas sa slike, potpuno pokriven blatom, nestao je u šumi pored mjesta Rogovići u Istri. Pao je u rupu duboku dvadesetak metara i tamo proveo četiri dana i četiri noći na kiši i s 15 posto kisika, tvrdi gospođa Karla, a prenosi 100posto.hr.

U subotu 17. rujna na teren su pozvani vatrogasci iz Poreča koji su nekoliko puta pokušali ući na nepristupačan teren, no odustali su zbog spašavanja."Na zapovijed zapovjednika postaje odlučeno je da će se pas tamo ostaviti jer je situacija preopasna, za riskirati život vatrogasaca. Na tu odluku odmah je reagirao Nenad Bedžeti član vatrogasaca. On je na svoju odgovornost organizirao tim speleologa (Toni Ciceran i kolega Gašparini) koji su pristali na akciju", objasnila je u poduljem statusu Karla Bedžeti. Nakon što su sakupili svu opremu krenuli su sa spašavanjem u 19 sati. Nakon urušavanja tla u rupu i ostalih prepreka psa su izvadili za dva sata. Vlasnik psa je bio izvan sebe od sreće, čak je i zaplakao pred svima, zahvalio je svakome na pomoći.

"Ovim postom željela bi vam svima pokazati dobrotu ovih ljudi, koji su sudjelovali u akciji za spasiti ovog predivnog lovačkog psića. Riskiralo se dosta toga, al' evo želim da svi vidite da je potrebno samo malo volje, truda i vremena da biste napravili čudo. Imajmo veliko srce ljudi, poštujmo svaku dušu. Jer od duše smo vi nastali", napisala je Karla.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa