Matko (21) iz Rovinja stvara hrvatsku aplikaciju za filmske preporuke

0
Foto: Index
Foto: Index

Matko Hrvatin ima 21 godinu, studira na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a paralelno radi kao voditelj operacija za aplikaciju Blanket, koja želi konkurirati poznatim platformama za filmske preporuke i recenzije, poput IMDb-a. Od ostalih platformi Blanket se razlikuje po tome što korisniku omogućava da bira ljude čije će preporuke pratiti, čija mišljenja i ocjene želi vidjeti, piše Index.

"Cilj Blanketa je ubrzati biranje filmova u trenucima dosade i olakšati dijeljenje filmskih preporuka s prijateljima i poznanicima. Korisnik se učlani, pogleda film, napiše nekoliko riječi o filmu, doda ocjenu od 1 do 10 i podijeli svoju recenziju sa svim korisnicima koji njega prate. Ako korisnik naiđe na tuđu recenziju za film koji još nije pogledao, isti može dodati na svoju watchlistu, odnosno virtualni popis filmova koje bi htio pogledati", pojašnjava Matko. Trenutno na ovoj aplikaciji radi devet ljudi, a za razvoj im je trebalo otprilike godinu dana, piše Index.

Trebalo je otprilike godinu dana da bi se izbacila prva verzija Blanketa za Android. Nekoliko mjeseci kasnije imali smo i lansiranje iOS verzije. Trenutno na Blanketu radi devetero ljudi - dizajnerice Mateja i Nina, programeri Zvonimir, Dušan i Katarina, programer za backend arhitekturu Dražen, osnivači Mladen i Ivan i ja kao voditelj operacija", kaže Matko za Index.

Blanket bi treba trebao riješiti probleme s kojima se suočavaju ljubitelji filmova - neodlučnost kod odabira filma i zaboravljivost pri davanju ili dobivanju preporuka za filmove. Blanket trenutno ima više od 400 korisnika, a povratne informacije su pozitivne, donosi Index.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa