Tonino Picula došao u Pulu podržati kandidaturu Mauricija Licula

0

Na tiskovnoj konferenciji održanoj 6. svibnja u Puli Tonino Picula, SDP-ov EU parlamentarac, govorio je o važnosti odnosa članstva u Europskoj uniji i lokalnoj i regionalnoj razini vlasti. Naime, kaže Picula, 70% svih odluka koje se donose u Europskom parlamentu direktno se primjenjuju na lokalnoj razini. Prema tome, kaže, lokalna razina vlasti je direktan konzument onoga što se odlučuje u EU.

Picula je istaknuo kako na prvi pogled, sustav lokalne i regionalne samouprave u Hrvatskoj sa svojih preko 500 jedinica lokalne samouprave djeluje kao vrlo „zavodljiv“ čimbenik, odnosno na prvi pogled djeluje kao uređen sustav, međutim svi znaju da je taj sustav podosta ograničavajući i da se svi akteri u vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini moraju znati s time nositi.

Govoreći o samim lokalnim izborima u Hrvatskoj, Picula je naglasio kako su ovo prvi lokalni izbori nakon ulaska Hrvatske u EU, te kako je ovo „dobro vrijeme“ i svojevrsni test da građani prepoznaju i ocijene ono što je od tada učinjeno na lokalnoj razini. Također, Picula je iskazao podršku kandidatu za gradonačelnika Pule Mauriciju Liculu i kandidatu za istarskog župana Marinu Baldiniju.

Mauricio Licul, nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule, kojeg podupiru SDP-HSU-SDSS-HSLS-HSS-IL pritom je istaknuo: „Hvala gospodinu Piculi što je došao u Pulu dati mi podršku. Hvala svim građanima koji me svakodnevno podupiru. Moja poruka je jasna. Ne želim ljudima mazati oči. Želim im otvoriti oči. Želim biti poluga pomoću koje će postati ono što su oduvijek htjeli biti, dostojanstveni građani koje se tretira u skladu s njihovom inteligencijom, građani vrijedni davanja i istinske pažnje. Dati možemo samo ono što imamo. Upravo zato ću vam dati poštovanje. Izađite na izbore 21. svibnja. Birališta su vaša. Vi ste vlast u gradu. Učinimo Pulu vrijednu svakog divljenja, koje se ne bi sramili naši stari ni generacije koje će tek doći.“ 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa