Jakovčić: Europska Unija ima mnogo mana ali nema alternativu

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Zastupnik IDS-a Ivan Jakovčić bio je domaćin na štandu europskih liberala (ALDE) koji je postavljen u zgradi Europskog parlamenta u Bruxellesu u povodu Dana Europe.

"Ovogodišnji Europski tjedan posebno je značajan jer obilježavamo šezdesetu obljetnicu potpisivanja Rimskih ugovora kojima je utemeljena moderna Europska unija”, kaže Jakovčić.

To je prigoda, dodaje Jakovčić, da sebi postavimo pitanje kako bi izgledao naš kontinent da nije pokrenut projekt ujedinjenja Europe.  Što bi za hrvatske građane značilo da Hrvatska danas nije članica EU? Kakve bi tek tada bile gužve na graničnim prijelazima?

I gospodarski rast, koji se bilježi posljednjih mjeseci, u najvećoj je mjeri rezultat članstva Hrvatske u EU, ističe Jakovčić, iako zasluge za rast BDP-a hrvatske vlasti pripisuju sebi.

“Europska unija nije savršena, ima puno mana, ali nedvojbeno nema alternativu”, poručuje Jakovčić.

Manifestacija Dan otvorenih vrata u europskim se institucijama održava po dvadeset peti put. Građanima su u europskim institucijama ponuđene brojne aktivnosti, kvizovi i igre, a posjetitelji su zastupnicima mogli postavljati pitanja o različitim temama.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa