Peršurić: IDS ima ljude i program za još uspješniji i bolji Poreč!

0

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić na današnjoj je konferenciji za medije u Poreču predstavio kandidate za svoje zamjenike i listu za Gradsko vijeće koje je sam nositelj. Loris je naglasio kako ima stručan i iskusan tim koji će nastaviti dobre projekte i smjer na kojem se radi u Poreču proteklih godina.

- Moj tim i ja zajedno ćemo raditi na tome da zadržimo i ostvarimo još bolji standard za naše građane i da zajedno izgradimo još bolji Poreč. Oni su i iskusni i stručni, ali i strastveni, bit će nova snaga i nova energija koja treba našem gradu. Danas uz sebe imam partnere od povjerenja u realiziranju i dovršavanju kapitalnih projekata za naš grad i sve Porečane, istaknuo je Peršurić te predstavio kandidate.

Zamjenici gradonačelnika Poreča su Sanja Oplanić, koja je već 25 godina kao nastavnik u OŠ u direktnom dodiru s prosvjetom i djecom i jako je dobro upoznata sa svime što današnje obrazovanje nosi, od kurikularne reforme do opterećenja djece; Elio Štifanić, doktor znanosti iz znanstvenog polja ekonomije koji je višegodišnje profesionalno iskustvo stekao na polju ekonomije, gospodarstva, revizije, financija i managementa u kulturi, a okušao se i u prijavljivanju projekata na različite nacionalne i međunarodne izvore financiranja te kandidatkinja iz redova talijanske nacionalne manjine Nadia Štifanić Dobrilović, koja je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Trstu, predavala u TOŠ Bernardo Parentin u Poreču, TOS Edmondo De Amicis u Bujama i Talijanskoj srednjoj školi Leonardo da Vinci, a radila je i kao muzejski pedagog u Zavičajnom muzeju Poreštine. Od 2007. zamjenica gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine, odgovorna je za resor društvenih djelatnosti.

Što se liste za Gradsko vijeće tiče, Peršurić je naveo da su se „zalagali za jednaku zastupljenost svih područja grada, gradskih i prigradskih naselja, a zastupljenost žena je na razini 41%, dok je zastupljenost mladih gotovo 50%. Vodili smo brigu i o kontinuitetu i po tome smo na 24%, čime dajemo prednost novoj energiji“.

- Naša je lista sastavljena od stručnjaka iz svih područja djelovanja, a zalagat ćemo se i za još jedan vid jednakosti i to po prvi puta jer će se kroz predstojeći saziv Gradskog vijeća za naše vijećnike primijeniti princip rotacije prilikom koje će svi imati mogućnost sjediti u Gradskom vijeću. Kao što smo radili u proteke četiri godine, želimo ravnomjerno razvijati svaki dio našega grada, istaknuo je Peršurić.

Imena kandidata za listu za Gradsko vijeće Poreča su: Loris Peršurić. Sanja Oplanić, Adriano Jakus, Zoran Zulijani, Gordana Šušljik, Eugen Stanissa, Kristijan Žužić, Azeglio Picco, Dean Pauletić, Dejvid Lakošeljac, Zoran Rabar, Danijela Banko, Lea Štifanić, Roland Kosinožić, Marina Gavrić, Venis Gregurović, Mateja Pančelat.

Kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić naveo je i „7 ključnih točaka za Poreč koji sigurnim korakom gre naprid i brine o svakom čovjeku. Ono na čemu će se temeljiti njegov program i politički plan je gradnja dva nova dječja vrtića te dovršetak izgradnje osnovnih škola u Finidi i Žbandaju. Zatim, izgradnja kanalizacije i druge infrastrukture za izjednačavanje komunalnog standarda grada i prigradskih naselja, gradnja stanova za mlade obitelji i deficitarne kadrove, unapređenje javnog prijevoza, revitalizacija starogradske jezgre, vrhunska zdravstvena skrb i otvaranje novih radnih mjesta i milijardu kunu novih investicija“.

- Ove točke su osnova budućeg razvoja i perspektiva koje možemo ostvariti u našem gradu. Imam tim, konkretan program i snagu za nastaviti dobre promjene i projekte koji će rezultirati još većim napretkom i još boljim rezultatima u Poreču, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Poreča Loris Peršurić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa